Koprová omáčka s vejci recept
Koprová omáčka s vejci někomu víc chutná s vařenými bramborami a někomu zase s houskovými knedlíky. A pokud máte rádi maso, výborné bude vařené hovězí. Ale není ho třeba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 lžíce nasekaného zeleného kopru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 200 ml smetany
- 4 vejce
- vývar
- ocet
- cukr
- sůl
Způsob přípravy
V kastrole rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme kopr a vše vaříme 15 minut. Vejce mezitím uvaříme na tvrdo a oloupeme je.
Do omáčky nalijeme smetanu, promícháme, a podle chuti přidáme také cukr, sůl a ocet. Do ochucené omáčky vložíme uvařená vejce a už jen prohřejeme.