Sdílet:

Babica -moučníky recept


Babica -moučníky recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Babica -moučníky, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Babica -moučníky. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Babica -moučníky receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

recept internet
recept internet

Sekaná jako od babičky

Zavřít. Sekaná jako od babičky. Moje hodnocení. 156x. Teď chci připravovat jídlo (zabrání ztmavnutí obrazovky) Když se řekne sekaná, řadě z vás se vybaví klasické jídlo a teplo domova. Možná se může zdát, že sekaná s bramborovou kaší je docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. I když je na přípravu

Podobné recepty jako Sekaná jako od babičky

Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě

Často se dávají rajčata nebo i kečup, ale jelikož pouštějí hodně šťávy mohou způsobit, že se maso opět spíš dusí než peče, a vzhled živáňské pak není tak lákavý. Oblíbenou přílohou je zeleninová čalamáda, v níž jsou rajčata už velmi vítaná. Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě 2 Zdroj: L ...

Podobné recepty jako Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě

Babiččina chlebová polévka

Babiččina chlebová polévka Zdroj: Hodně domácí. Zavřít. Babiččina chlebová polévka Zdroj: Hodně domácí. Moje hodnocení. 10x. Teď chci připravovat jídlo (zabrání ztmavnutí obrazovky) Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit.

Podobné recepty jako Babiččina chlebová polévka

Pomazánka z uzené makrely od babičky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pomazánka z uzené makrely od babičky

Pracovní postup: Cibuli nakrájíme nadrobno. Makrelu vykostíme, potom vidličkou rozmačkáme, smícháme s tukem, taveným sýrem, hořčicí, cibulí a nakrájeným vejcem.Osolíme,opepříme. (Tuk a tavený sýr můžeme nahradit lžící majolky.) Pomazánka z uzené makrely od babičky? Žádný problém, stačí jen najít spo

Podobné recepty jako Pomazánka z uzené makrely od babičky

Moravský vrabec-od babičky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Moravský vrabec-od babičky

Umyté maso nakrájíme na větší kostky a osmažíme v rozehřátém sádle.Potom osolíme,přidáme cibuli nasekanou nadrobno-zpěníme,přidáme česnek rozetřený se solí a drcený kmín,podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby.Bšhem pečení maso podléváme vypečenou štávouMěkké maso vyndáme,štávu vydusíme,zapráš

Podobné recepty jako Moravský vrabec-od babičky

Dršťková polévka od babičky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Dršťková polévka od babičky

Pracovní postup: V hrnci rozpusťte sádlo a na něm dohněda osmahněte cibuli. Přisypte papriku a kmín, krátce promíchejte zalijeme vodou , ochuťte solí, pepřem a přidejte dršťky. Až jsou dršťky měkké přidáme česnek a majoránku zahustíme moukou. Dršťková polévka od babičky?

Podobné recepty jako Dršťková polévka od babičky

recept internet
recept internet

Babiččina nádivka

Housky si nakrájíme na větší kostky a namočíme si je do mléka. V míse ušleháme 3 vejce s máslem, přidáme podravku, petržel a uzené. Nakonec přidáme housku a vše dobře promícháme. Máslem si vymažeme zapékací mísu a nádivku vložíme. Na vrch nádivky jěště přidáme kousky másla. Dáme péci na 200 °C dokud

Podobné recepty jako Babiččina nádivka

Kuře na paprice krok za krokem
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kuře na paprice krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem. Naše babičky podle tohoto receptu, který je pozůstatkem rakousko-uherské kuchyně, vařívaly slepice, jež už přestaly snášet vejce. I když dnes většinou namísto slepice vaříme kuře, jeho jemné maso se smetanovou omáčkou, ochucenou a obarvenou sladkou pa

Podobné recepty jako Kuře na paprice krok za krokem

Segedín podle babičky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Segedín podle babičky

Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, papriku a osolíme. Vše osmahneme, podlijeme vodou a přikryté dusíme do polo měkka, občas mírně podlijeme vodou. Přidáme vymačkané zelí, bobkový list, nové koření a dusíme doměkka. Podléváme, ať se guláš nepřipálí. Nakonec

Podobné recepty jako Segedín podle babičky

Šlehačková mramorová bábovka

Upečenou bábovku zakryjte talířem, vezměte z obou stran chňapkami, překlopte, a měla by se sama na talíř krásně vyklopit. Pokud by nešla vyklopit, stačí formu přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě a nechat chvíli odstát. Nechte vychladnout a poté posypte moučkovým cukrem. Šlehačková mramorová bá

Podobné recepty jako Šlehačková mramorová bábovka

Holandský řízek

Postup přípravy. Ideálně vychlazené mleté maso můžete v robotu promíchat s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, vejci a nasekanou petrželkou. Z vypracované směsi tvořte karbanátky a ty obalujte v trojobale. Nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích dochucených solí a pepřem a nakonec ve str

Podobné recepty jako Holandský řízek

Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...

Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka. „Moje celoživotní láska. Pověsti boršče moc neprospěl způsob, jakým se dělá tady. Není to totiž jen polévka, ve které plave zelenina. Boršč je umění. Je dobrý jak teplý, tak zastudena.

Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...

Baby kuřátka s pečenou mrkví

Suroviny. celé kuře (baby kuřátka) 2 ks. jablka (zelené ) 1 ks. česnek 4 stroužky. tymián citrónový (čerstvý ) mrkev 6 ks. brambory (brambory grenaille) 500 g. máslo 150 g. cider 200 ml.

Podobné recepty jako Baby kuřátka s pečenou mrkví

Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...

Guláš osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 20 minut, až budou brambory měkké. Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostič

Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...

Perfektní hranolky z trouby
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Perfektní hranolky z trouby

Postup přípravy. Troubu předehřejte na 200 °C a dejte vařit velký hrnec s vodou. Jakmile voda začne vřít, osolte ji, přidejte hranolky a povařte je zhruba 4 minuty, aby byly ještě lehce nedovařené. Hranolky sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Nechte je dobře osušit na utěrce

Podobné recepty jako Perfektní hranolky z trouby

Pomalu pečený bůček
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pomalu pečený bůček

Položte ho do pekáče, podlijte 100 ml vody a vložte do trouby. Pečte asi 15 minut a poté snižte teplotu na140 °C. Maso přiklopte a pomalu pečte asi 90 minut. Do pekáče přisypte cibuli, zeleninu a tymián a vše pečte dalších 60 minut. Maso vyndejte na prkénko a z pekáče opatrně naběračkou seberte tuk.

Podobné recepty jako Pomalu pečený bůček

Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...

„Pro přípravu klidně použijte zadní hovězí nebo roštěnec. Tatarák nemelu na mlýnku. Dávám si s ním práci a krájím ho ručně, abych si mohl sám určit, jak moc bude směs hrubá. Nemám totiž v oblibě, když je maso na tatarák namleté moc jemně. Ztrácím v něm pak jeho kouzlo a tolik důležitou texturu. Topi

Podobné recepty jako Oblíbený na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...

Španělský ptáček
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Španělský ptáček

Španělský ptáček Zdroj: Pradobroty.cz. Moje hodnocení. 57x. Španělský ptáček podle receptu Romana Vaňka...s menšími úpravami: rozhodně vyzkoušejte, Marcela z blogu Pradobroty si ho velmi oblíbila! Toto typicky české jídlo vaří doma téměř každý a vždy trochu jinak :) 4 porce. 60 minut.

Podobné recepty jako Španělský ptáček

recept internet
recept internet

Poctivá dršťková polévka

Poctivá dršťková polévka. Poctivá dršťková polévka Zdroj: Slepičárna blog. 30x. Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tuto českou klasiku z jídelen koupíte v obchodech i jako polotovar. Nic se ovšem nevyrovná té domácí, která je zahuštěná především dršťkami a voní po majoránce. 4 porce. 1

Podobné recepty jako Poctivá dršťková polévka

Hovězí nudličky Stroganov se žampiony a smetanou

Hovězí Stroganov (francouzsky Stoganoff) je minutkové jídlo z hovězí svíčkové, které se z Ruska rozšířilo do Evropy po bolševické revoluci, kdy byli ruští šlechtici nuceni uprchnout ze své země. Původní recept dostál mnoha změn a mnoho přísad je variabilních. Nicméně základem je vždy minutkové maso.

Podobné recepty jako Hovězí nudličky Stroganov se žampiony a smetanou

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín – dokonalá česká chuťovka. Také tak milujete jedlé dárky? Hodí se během celého roku, nejen na Vánoce. A ten pocit, když někomu dáváte jídlo, které jste sami připravili? Nádhera!

Podobné recepty jako Nakládaný hermelín

Hovězí guláš
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí guláš

Maso duste až do změknutí, je potřeba hlídat, aby se nezačalo připalovat a postupně ho podlévejte. Dušení bude trvat asi 2 hodiny. Připravte si jíšku. Na másle nebo oleji osmahněte 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamíchejte horkou jíšku a vše provařte asi 10 minut. Pak gul

Podobné recepty jako Hovězí guláš

Poctivá gulášová polévka

Poctivá gulášová polévka Zdroj: Cat & Cook - Ivana Jindřichová. Moje hodnocení. 38x. Hustá sytá polévka je nejlepší volbou v (pod)zimních měsících. Nesporná výhoda gulášovky tkví v tom, že po rozležení chutná ještě lépe a s přehledem nahradí hlavní jídlo. Takže jí klidně uvařte víc.

Podobné recepty jako Poctivá gulášová polévka

Kde najít informace



×