Sekaná jako od babičky
Zavřít. Sekaná jako od babičky. Moje hodnocení. 156x. Teď chci připravovat jídlo (zabrání ztmavnutí obrazovky) Když se řekne sekaná, řadě z vás se vybaví klasické jídlo a teplo domova. Možná se může zdát, že sekaná s bramborovou kaší je docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. I když je na přípravu
Podobné recepty jako Sekaná jako od babičky
Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě
Často se dávají rajčata nebo i kečup, ale jelikož pouštějí hodně šťávy mohou způsobit, že se maso opět spíš dusí než peče, a vzhled živáňské pak není tak lákavý. Oblíbenou přílohou je zeleninová čalamáda, v níž jsou rajčata už velmi vítaná. Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě 2 Zdroj: L ...
Podobné recepty jako Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě
Babiččina chlebová polévka
Babiččina chlebová polévka Zdroj: Hodně domácí. Zavřít. Babiččina chlebová polévka Zdroj: Hodně domácí. Moje hodnocení. 10x. Teď chci připravovat jídlo (zabrání ztmavnutí obrazovky) Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit.
Podobné recepty jako Babiččina chlebová polévka
Pomazánka z uzené makrely od babičky
Pracovní postup: Cibuli nakrájíme nadrobno. Makrelu vykostíme, potom vidličkou rozmačkáme, smícháme s tukem, taveným sýrem, hořčicí, cibulí a nakrájeným vejcem.Osolíme,opepříme. (Tuk a tavený sýr můžeme nahradit lžící majolky.) Pomazánka z uzené makrely od babičky? Žádný problém, stačí jen najít spo
Podobné recepty jako Pomazánka z uzené makrely od babičky
Moravský vrabec-od babičky
Umyté maso nakrájíme na větší kostky a osmažíme v rozehřátém sádle.Potom osolíme,přidáme cibuli nasekanou nadrobno-zpěníme,přidáme česnek rozetřený se solí a drcený kmín,podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby.Bšhem pečení maso podléváme vypečenou štávouMěkké maso vyndáme,štávu vydusíme,zapráš
Podobné recepty jako Moravský vrabec-od babičky
Dršťková polévka od babičky
Pracovní postup: V hrnci rozpusťte sádlo a na něm dohněda osmahněte cibuli. Přisypte papriku a kmín, krátce promíchejte zalijeme vodou , ochuťte solí, pepřem a přidejte dršťky. Až jsou dršťky měkké přidáme česnek a majoránku zahustíme moukou. Dršťková polévka od babičky?
Podobné recepty jako Dršťková polévka od babičky
Babiččina nádivka
Housky si nakrájíme na větší kostky a namočíme si je do mléka. V míse ušleháme 3 vejce s máslem, přidáme podravku, petržel a uzené. Nakonec přidáme housku a vše dobře promícháme. Máslem si vymažeme zapékací mísu a nádivku vložíme. Na vrch nádivky jěště přidáme kousky másla. Dáme péci na 200 °C dokud
Podobné recepty jako Babiččina nádivka
Kuře na paprice krok za krokem
Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem. Naše babičky podle tohoto receptu, který je pozůstatkem rakousko-uherské kuchyně, vařívaly slepice, jež už přestaly snášet vejce. I když dnes většinou namísto slepice vaříme kuře, jeho jemné maso se smetanovou omáčkou, ochucenou a obarvenou sladkou pa
Podobné recepty jako Kuře na paprice krok za krokem
Segedín podle babičky
Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, papriku a osolíme. Vše osmahneme, podlijeme vodou a přikryté dusíme do polo měkka, občas mírně podlijeme vodou. Přidáme vymačkané zelí, bobkový list, nové koření a dusíme doměkka. Podléváme, ať se guláš nepřipálí. Nakonec
Podobné recepty jako Segedín podle babičky
Šlehačková mramorová bábovka
Upečenou bábovku zakryjte talířem, vezměte z obou stran chňapkami, překlopte, a měla by se sama na talíř krásně vyklopit. Pokud by nešla vyklopit, stačí formu přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě a nechat chvíli odstát. Nechte vychladnout a poté posypte moučkovým cukrem. Šlehačková mramorová bá
Podobné recepty jako Šlehačková mramorová bábovka
Holandský řízek
Postup přípravy. Ideálně vychlazené mleté maso můžete v robotu promíchat s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, vejci a nasekanou petrželkou. Z vypracované směsi tvořte karbanátky a ty obalujte v trojobale. Nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích dochucených solí a pepřem a nakonec ve str
Podobné recepty jako Holandský řízek
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka. „Moje celoživotní láska. Pověsti boršče moc neprospěl způsob, jakým se dělá tady. Není to totiž jen polévka, ve které plave zelenina. Boršč je umění. Je dobrý jak teplý, tak zastudena.
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Baby kuřátka s pečenou mrkví
Suroviny. celé kuře (baby kuřátka) 2 ks. jablka (zelené ) 1 ks. česnek 4 stroužky. tymián citrónový (čerstvý ) mrkev 6 ks. brambory (brambory grenaille) 500 g. máslo 150 g. cider 200 ml.
Podobné recepty jako Baby kuřátka s pečenou mrkví
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Guláš osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 20 minut, až budou brambory měkké. Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostič
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Perfektní hranolky z trouby
Postup přípravy. Troubu předehřejte na 200 °C a dejte vařit velký hrnec s vodou. Jakmile voda začne vřít, osolte ji, přidejte hranolky a povařte je zhruba 4 minuty, aby byly ještě lehce nedovařené. Hranolky sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Nechte je dobře osušit na utěrce
Podobné recepty jako Perfektní hranolky z trouby
Pomalu pečený bůček
Položte ho do pekáče, podlijte 100 ml vody a vložte do trouby. Pečte asi 15 minut a poté snižte teplotu na140 °C. Maso přiklopte a pomalu pečte asi 90 minut. Do pekáče přisypte cibuli, zeleninu a tymián a vše pečte dalších 60 minut. Maso vyndejte na prkénko a z pekáče opatrně naběračkou seberte tuk.
Podobné recepty jako Pomalu pečený bůček
Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...
„Pro přípravu klidně použijte zadní hovězí nebo roštěnec. Tatarák nemelu na mlýnku. Dávám si s ním práci a krájím ho ručně, abych si mohl sám určit, jak moc bude směs hrubá. Nemám totiž v oblibě, když je maso na tatarák namleté moc jemně. Ztrácím v něm pak jeho kouzlo a tolik důležitou texturu. Topi
Podobné recepty jako Oblíbený na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...
Španělský ptáček
Španělský ptáček Zdroj: Pradobroty.cz. Moje hodnocení. 57x. Španělský ptáček podle receptu Romana Vaňka...s menšími úpravami: rozhodně vyzkoušejte, Marcela z blogu Pradobroty si ho velmi oblíbila! Toto typicky české jídlo vaří doma téměř každý a vždy trochu jinak :) 4 porce. 60 minut.
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Poctivá dršťková polévka
Poctivá dršťková polévka. Poctivá dršťková polévka Zdroj: Slepičárna blog. 30x. Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tuto českou klasiku z jídelen koupíte v obchodech i jako polotovar. Nic se ovšem nevyrovná té domácí, která je zahuštěná především dršťkami a voní po majoránce. 4 porce. 1
Podobné recepty jako Poctivá dršťková polévka
Hovězí nudličky Stroganov se žampiony a smetanou
Hovězí Stroganov (francouzsky Stoganoff) je minutkové jídlo z hovězí svíčkové, které se z Ruska rozšířilo do Evropy po bolševické revoluci, kdy byli ruští šlechtici nuceni uprchnout ze své země. Původní recept dostál mnoha změn a mnoho přísad je variabilních. Nicméně základem je vždy minutkové maso.
Podobné recepty jako Hovězí nudličky Stroganov se žampiony a smetanou
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín – dokonalá česká chuťovka. Také tak milujete jedlé dárky? Hodí se během celého roku, nejen na Vánoce. A ten pocit, když někomu dáváte jídlo, které jste sami připravili? Nádhera!
Podobné recepty jako Nakládaný hermelín
Hovězí guláš
Maso duste až do změknutí, je potřeba hlídat, aby se nezačalo připalovat a postupně ho podlévejte. Dušení bude trvat asi 2 hodiny. Připravte si jíšku. Na másle nebo oleji osmahněte 2 lžíce mouky, až je hezky hnědá a voní. Do horkého guláše zamíchejte horkou jíšku a vše provařte asi 10 minut. Pak gul
Podobné recepty jako Hovězí guláš
Poctivá gulášová polévka
Poctivá gulášová polévka Zdroj: Cat & Cook - Ivana Jindřichová. Moje hodnocení. 38x. Hustá sytá polévka je nejlepší volbou v (pod)zimních měsících. Nesporná výhoda gulášovky tkví v tom, že po rozležení chutná ještě lépe a s přehledem nahradí hlavní jídlo. Takže jí klidně uvařte víc.
Podobné recepty jako Poctivá gulášová polévka