Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak) recept
1 dávka Základní omáčka: 2 kg rajčat 150 g hnědého cukru kousek skořicové kůry 4 bobkové listy 1 hrst nakrájené máty 2 lžičky jemně postrouhaného čerstvého zázvoru 2 nakrájené chilli papričky 120 ml vinného octa Omáčka s vínem, marmeládou a rozinkami: 1 kg rajčat 500 g cibule 300 g čerstvých paprik
Podobné recepty jako Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Rybízové chutney
1 1/2 l rumu, 2 kg otrhaného červeného nebo bílého rybízu a Quittin vaříme 10 minut. Poté přidáme 2 kg cukru, 1 vanilkový cukr a mletou skořici (dle chuti) a vaříme 5 minut. Horké plníme do sklenic. 2 Výborné ke grilovanému masu, na zdobení pohárů atd. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty R
Podobné recepty jako Rybízové chutney
Rajčatové čatní recept
Rajčata, cibuli a česnek nakrájíme, přidáme sůl a papriku, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme kari a cukr, vaříme ještě deset minut. Kdo chce, tak rozmixuje. Dáme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem nahoru a pod utěrkou necháme schladnout.
Podobné recepty jako Rajčatové čatní
Čatní 5x recept
Cibuli a česnek jemně nakrájíme, zesklovatíme na oleji, přidáme kousky rajčat, ocet a na mírném ohni dusíme 30 min. Feferonky rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na drobné kostičky, přidáme s cukrem a kořením k rajčatům a necháme houstnout 90 min. Čatní plníme do dvou 1/2 l sklenic vypláchnutých hor
Podobné recepty jako Čatní 5x
Voňavé švestkové čatní s cibulí
Voňavé švestkové čatní s cibulí. Voňavé švestkové čatní s cibulí Zdroj: Mora. 6x. Čatní nebo také chutney je pikantní sladkokyselá omáčka původem z Indie. Jejím základem je vždy aromatické, šťavnaté ovoce a hodně koření.
Podobné recepty jako Voňavé švestkové čatní s cibulí
Rybízový kynutý koláč recept
Jak připravit drobenku. Vykynuté těsto roztlačíme rukama do sádlem vymazaného plechu nebo kulaté koláčové formy a posypeme očištěnými kuličkami rybízu a nakonec posypeme drobenkou. Pečeme v předem nahřáté troubě na 180 °C. TIP Rady a tipy jak snadno odstopkovat rybíz. Uvařeno (1x)
Podobné recepty jako Rybízový kynutý koláč
Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule
Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule Zdroj: Hostina. 8x. Lehce zemitá chuť chřestu fantasticky ladí s tučnějším kapřím masem. Cibulové čatní dodává nejen barvu, ale i vítanou nasládlou chuť, která mírní tučnost ryby.
Podobné recepty jako Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule
Rybízové želé recept
Rybíz opláchneme a necháme okapat, vsypeme do většího silnostěnného kastrolu. Mírně pomačkáme, podlijeme vodou a vaříme 10-15 minut, až ovoce pustí šťávu. Síto vysteleme čistou bavlněnou utěrkou a ovoce přes ni propasírujeme, aby nám zbyly stopky, jadérka a slupky.
Podobné recepty jako Rybízové želé
Rybízová zmrzlina recept
Tématické fráze: rybizova zmrzlina. Suroviny: voda, cukr krupice, pudink vanilkový, skořice, protlak, pomeranče. Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty a za občasného….
Podobné recepty jako Rybízová zmrzlina
Čatní z rajčat
1. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do zhoustnutí. Přidáme ocet a cukr a dále vaříme 15-20 minut. Nandáme do nahřátých sklenic a zavřeme. Sterilizujeme 20 minut při teplotě 80 °C.
Podobné recepty jako Čatní z rajčat
Rajčatovo-paprikové čatní
1. Vše oloupat, vykrájet semena z paprik a nasekat na menší kousky, smíchat se vším ostatním a pomalu vařit asi 3 hodiny občas zamíchat, až je z toho polohustá kaše. 2. Horké nalít do sklenic a ihned uzavřít a otočit dnem vzhůru. Nechat uležet alespoň 6 týdnů.
Podobné recepty jako Rajčatovo-paprikové čatní
Rebarborové čatní s jablky a sušeným ovocem
Rebarborové čatní s jablky a sušeným ovocem. Čatní u nás nemá příliš velkou tradici, jeho domovinou je Indie a posléze i Británie, která indickou kuchyni přijala za vlastní. Omáčky z ovoce se ani trochu nepodobají džemům, jsou totiž sladkoslané a většinou pikantní a kořeněné.
Podobné recepty jako Rebarborové čatní s jablky a sušeným ovocem
Rybízový džem
V kastrole smícháme rybízové pyré s cukrem a přidáme citronovou kůru a šťávu z půlky citronu. Znovu přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut. Stále mícháme a lžící sbíráme a odstraňujeme pěnu, která se tvoří na povrchu džemu. Hotový, ještě horký džem nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme ..
Podobné recepty jako Rybízový džem
Čatní z červené řepy
Čatní z červené řepy - recept: Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a Blesk.cz
Podobné recepty jako Čatní z červené řepy
Meruňkové čatný s chilli a zázvorem
Výtečné čatní z medově sladkých meruněk se zázvorem a chilli chutná skvěle a s kozím sýrem ještě lépe! 5 porcí 30 minut Suroviny meruňky 1 kg velké cibule 3 ks Olej 1 lžíce čerstvý zázvor 3cm kousek chilli 1 lžička Česnek 1 stroužek hrozinky 1 hrst jablečný ocet 2 lžíce třtinový cukr 3 lžíce čerstvý
Podobné recepty jako Meruňkové čatný s chilli a zázvorem
Indické čatní
1 Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání povaříme do měkka. Do zahoustlé masy přidáme ocet, cukr, kardamomy a rozinky. Znovu vše vaříme asi 10-15 minut, až vznikne něco podobného hustší zavařeni
Podobné recepty jako Indické čatní
Rybízové želé s rozmarýnem
Rybízové želé s rozmarýnem Zdroj: archiv Labeta. 6x. Kuličky právě dozrálého rybízu se hodí nejen do koláče! Pokud ho máte opravdu hodně, zavařte si do zásoby rybízové želé! Je to ideální příloha k sýrům, rybám nebo i jako falešné brusinky na svíčkovou. 1 porce. 60 minut.
Podobné recepty jako Rybízové želé s rozmarýnem
Rybízový čaj
1 kg rybíz Červený 1 kg ovoce (Jahody, maliny) Postup přípravy receptu 1 Všechny suroviny smícháme a pečeme v troubě asi 30 minut. Pak naložíme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 80 °C. Po otevření skleničky dáme do hrnečku dle své chuti a zalijeme vodou. Podělte se s přáteli o recept Podobné
Podobné recepty jako Rybízový čaj
Rybízové víno II.
Rybízové víno II. - recept: Opraný rybíz dáme do láhve, cukr rozpustíme ve vodě a nalijeme na rybíz. Necháme kvasit asi 1 měsíc a když je čiré, stáčíme hadičkou do láhví.
Podobné recepty jako Rybízové víno II.
Rybízové víno
Postup přípravy receptu. 1. Před přípravou vína asi 2-3 dny připravíme sušené kvasinky. (Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína). 2. Do čisté 2 dl skleničky nalijeme domácí ovocný mošt nebo ovocnou šťávu bez konzervačních látek. Přisypeme sušené kvasinky, zamícháme a necháme je 2-3 dny ro
Podobné recepty jako Rybízové víno
Tvarohové muffiny s rybízem pečené v remosce recept TopRecepty ...
1 vanilkový cukr pár kapek citronového aroma Dr Oetker nebo trochu citronové kůry z bio citronu 250 g měkkého tvarohu ve vaničce 1 vejce 120 g oleje 200 g hladké mouky můžeme přidat špetku skořice 1 prášek do pečiva 150 g rybízu (měla jsem černý) mandlové nudličky (hrubší) Naše kuchařky právě v prod
Podobné recepty jako Tvarohové muffiny s rybízem pečené v remosce TopRecepty ...
Čatní paprikové
1 Papriky nakrájíme na nudličky a cibuli na kolečka. Vložíme do hrnce, přidáme ostatní přísady a vaříme do měkka a do zhoustnutí. Hotové dáme do sklenic, dobře uzavřeme a uchováváme v chladu. (Nebo je možno sterilovat asi 20 minut při 80 °C). Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty Paprikové v
Podobné recepty jako Čatní paprikové