Sdílet:

Krkovice recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Krkovička je chutnější než například pečeně, protože je prorostlá tukem. S kostí se hodí převážně na pečení, vykoštěná a nakrájená je skvělá pro grilování, dušení i opékání. Tento recept je inspirován předpisy našich babiček a prababiček. Je snadný a chutný.

Ingredience receptu

  • 400 g krkovice bez kosti
  • 150 ml nízkostupňového světlého piva
  • 3 lžíce sádla
  • 1 cm široký kousek zázvoru
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 1 středně velká cibule
  • Směs čerstvých, popř. sušených bylinek (oregáno, bazalka, rozmarýn)
  • sůl


Způsob přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky a uložíme do misky. Osolíme ho, přidáme nahrubo nasekané bylinky, na tenké plátky nakrájený zázvor, prolisovaný česnek a směs zalijeme pivem. Misku zakryjeme potravinovou fólií a maso necháme asi 2 - 3 hodiny marinovat v lednici.

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Pak z misky vybereme kousky masa a z prudka je osmahneme. Stáhneme plamen, přilijeme tekutinu z misky a krkovici dusíme tak dlouho, dokud nezměkne.

Omáčku již nezahušťujeme a hotový pokrm podáváme s vařeným bramborem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Krkovice recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné recepty na internetu jako Krkovice


×