Slezské řízky recept
Postup přípravy. Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý řízek dáme kupku předem podušených hub a kostičky vyškvařených škvarků z uzené slaniny. Vyškvařené sádlo ze škvarků použijeme na smažení řízků, kde přidáme i trochu oleje.
Podobné recepty jako Slezské řízky
Slezský salát recept
Postup přípravy. Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme. Celer očistíme a uvaříme v láku z beraních rohů a okurek, nebo můžeme použít sterilovaný celer a lák z něj. Brambory nakrájíme na půlkolečka, nebo kolečka, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme na kostičky nakrájený uvařený ce
Podobné recepty jako Slezský salát
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Klasický hospodský guláš (vídeňský) Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku. 5,0 (390×) Eliza. 327 názorů.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Bigos recept
Bigos. V tradiční polské kuchyni najdete podobné suroviny jako v naší české. Například bigos - jídlo, které zahřívalo lovce na zimních výpravách. V receptu najdete vepřové a hovězí maso, houby, kysané zelí i pikantní klobásu. Výsledek je vynikající.
Podobné recepty jako Bigos