Zelný salát z červeného nebo bílého zelí recept
Špek nakrájíme na malé kostičky, které v kastrůlku vyškvaříme, ale pozor, škvarečky nesmí být tmavé a přidáme k zelí. Cibuli nakrájíme na jemno, dáme na zelí, opepříme. Z vody, octa, soli a cukru uděláme sladkokyselý nálev, který nalijeme na zelí, vše dobře promícháme a necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
Hospodský zelný salát recept
Postup přípravy receptu. Zelí spaříme a to tak, že v konvici svaříme litr vody a zalijeme s ní zelí pokrájené natenko, asi na 5 minut.
Podobné recepty jako Hospodský zelný salát
Cukety ve sladkokyselém nálevu
Omyté, mladé cukety nakrájíme na kostky nebo na špalíčky a narovnáme do čistých lahví. Do každé láhve přidáme snítku kopru, jedno kolečko mrkve, jeden plátek cibule, půl lžičky hořčičného semínka, pět zrnek nového koření, čtyři zrnka pepře, jeden bobkový list a jeden hřebíček.
Podobné recepty jako Cukety ve sladkokyselém nálevu
Vaječný salát s dijonskou hořčicí
Použité ingredience v tomto receptu: Dijonská hořčice Majonéza Nakládané okurky Pepř mletý Sladkokyselý nálev z okurek Sůl Vařená vejce. Mohlo by vám zachutnat. Zákusek chudých. ... 1930 Vaječný koňak vařený - 1930 Vaječný likér Vaječný likér (1 litr)
Podobné recepty jako Vaječný salát s dijonskou hořčicí
Koprová omáčka co pohladí na jazyku recept
Ledova_Kralovna:mě spíše šlo o to,že pokud je kopr sterilovaný,tak pak se může dát s nálevem a ten ocet se nemusí přidávat,protože nálev je sladkokyselý Odpovědět Navir
Podobné recepty jako Koprová omáčka co pohladí na jazyku