Koprová omáčka co pohladí na jazyku
Ke koprovce se hodí všechny houskové knedlíky. Vejce a nové brambory se k omáčce hodí víc v létě, knedlíky a maso v chladnějším období. Kopr je nejlepší čerstvý. Vařte ho jen krátce, delší tepelnou úpravou ztrácí barvu, chuť i aroma.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 907 kJ / 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,44 g |
Tuky | 24,30 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 39,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčka mi přijde vážně sametová.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2022 10:49
Dělám téměř stejně. Omáčka je jednoduchá, rychlá a dobrá ..přidávám foto..
30. 9. 2015 09:58
Marta CHladkova diky za super informaciu,o tej kyslej smotane.Jasom celiaticka+ nemozem nic mliecne a zo sojoveho mlieka koprovka nic moc.V nedelu vyskusam s tou smotanou.Koprovku som nejedla au dobrych par rokov.
25. 9. 2015 18:22
Simona Skolakova:
25. 9. 2015 07:28
Ledova_Kralovna:mě spíše šlo o to,že pokud je kopr sterilovaný,tak pak se může dát s nálevem a ten ocet se nemusí přidávat,protože nálev je sladkokyselý
24. 9. 2015 19:56
Ledova_Kralovna: ... nebo mražený
24. 9. 2015 19:26
Omáčka musí být super!
Já dělám podobně....jíšku,slaboučko dorůžova...bez mléka(pro ty co mají problémy s mlékem a podobně!!!),zaliju studenou vodou a povařím dohladka.
Povařím asi 10-15 minut.....velmi zvolna a přisolím ,přicukruji,až je omáčka hotová,přidám zakysanou smetanu(úplně nahradí ocet),ovšem kdo chce...může přikyselit!Tady se meze ničemu nekladou!A nakonec přidám...už bez vaření-kopr.Buď čerstvý,nebo zmražený!!!Samozřejmě=dochutíme,dle chuti strávníků!!!!
Já omáčku připravuji na poslední chvíli a můžu říct,že chutná skvěle a ti,co mají problémy s laktózou.....což já mám ,ale neva mně zakysané smetany-si prostě pošmáknou!
Protože už je tam máslo....není třeba zbytečně dávat tučné smetany!
Prosím-podotýkám,že jsem to dělávala také tak,jak uvádí pisatelka přede mnou,ale už ji dělám šetrněji vzhledem ke stáří a tomu strašnýmu ....chláči!!!
Já dělám podobně....jíšku,slaboučko dorůžova...bez mléka(pro ty co mají problémy s mlékem a podobně!!!),zaliju studenou vodou a povařím dohladka.
Povařím asi 10-15 minut.....velmi zvolna a přisolím ,přicukruji,až je omáčka hotová,přidám zakysanou smetanu(úplně nahradí ocet),ovšem kdo chce...může přikyselit!Tady se meze ničemu nekladou!A nakonec přidám...už bez vaření-kopr.Buď čerstvý,nebo zmražený!!!Samozřejmě=dochutíme,dle chuti strávníků!!!!
Já omáčku připravuji na poslední chvíli a můžu říct,že chutná skvěle a ti,co mají problémy s laktózou.....což já mám ,ale neva mně zakysané smetany-si prostě pošmáknou!
Protože už je tam máslo....není třeba zbytečně dávat tučné smetany!
Prosím-podotýkám,že jsem to dělávala také tak,jak uvádí pisatelka přede mnou,ale už ji dělám šetrněji vzhledem ke stáří a tomu strašnýmu ....chláči!!!
24. 9. 2015 19:03
Tak kopr dá každý jaký má rád
Ono zas tak na výběr moc koprů není takže buď to čerstvý a nebo sterilovaný..
Ono zas tak na výběr moc koprů není takže buď to čerstvý a nebo sterilovaný..
24. 9. 2015 18:42
Moc se mi nelíbí popsaný postup a taky není zmínka, kdy se přidává ocet a zda je kopr sterilovaný nebo čerstvý
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 36 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 46 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 51 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak použít kopřivu do nápojů jako je čaj, smoothie, zelený nápoj či sirup
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak uvařit oblíbenou koprovou omáčku. Jak ji zahustit a ochutit podle osvědčených receptů
Další recepty
Tématické fráze: koprová omáčka se smetanou koprová omáčka se zakysanou smetanou koprová omáčka ze zakysané smetany koprova omacka s uzenym kdy se pridava ocet do omacek levná koprová omáčka do jakých omáček se přidává zakysaná smetana uzený hovězí jazyk s koprovou omackou pikantní koprová omáčka koprová omáčka recept koprová omáčka s uzeným masem a smetanou koprovka se zakysanou smetanou koprová omáčka s vepřovým masem koprova omacka s uzenym masem koprová omacka ze zakysane koprová omáčka s s uzenym koprová omáčka ze zmrazeného kopru ohnivý kuře koprovka koprovka ze zmraženého kopru koprová omáčka se zakysanou smetana
Suroviny: smetana ke šlehání, máslo, mouka hladká, kopr, cukr, sůl, ocet, mléko
Koprová omáčka co pohladí na jazyku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBkL
8 názorů