Kysané zelí do sklenic recept
Nakrouháme, popř. koupíme krouhané zelí, nasypeme je do vaničky, posolíme (na kilo zelí 3 dkg soli), posypeme kmínem a celým pepřem, necháme aspoň 3-4 hodiny pustit šťávu. Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka. Dáme je na p
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Utopenci s kysaným zelím recept
Kysané zelí překrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na kolečka nakrájíme i kozí rohy a okurky. Vše promícháme i s pepřem a chilli papričkami v míse. Napěchujeme do uzavíratelných sklenic. Lák z okurek a kozích rohů smícháme a zalijeme směs. Zavíčkujeme a necháme min. 2 dny uležet.
Podobné recepty jako Utopenci s kysaným zelím
Rychlý nálev na okurky
Hrnec s osolenou vodou uvedeme do varu. Osladíme. Dáme maličko octa. Umyté okurky vyskládáme do teplé sklenice a vhodíme kuličky pepře. (6 ks) Přisypeme nové koření. (4 kuličky) Přilijeme teplý lák. Zavíčkujeme. Vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme na zhruba 25 minut na teplotě 85°C.
Podobné recepty jako Rychlý nálev na okurky
Česnekové pesto
Česnekové pesto připravené z medvědího česneku je výborná zelená omáčka. Hodí se na dochucení pokrmů a v ledničce vám v
Podobné recepty jako Česnekové pesto
Rychlokvašené zelí už za tři dny!
Rychlokvašené zelí - už za tři dny! - recept: Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, rozpůlený syrový brambor a navrch pěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí
Podobné recepty jako Rychlokvašené zelí už za tři dny!
Rychlokvašené zelí s rozinkami
Nakrájené zelí začněte pěchovat do sklenice po vrstvách, vždy spolu s cibulí, kořením a bobkovým listem. Sůl odložte na později. Zelí ve sklenici nechte chvíli ‚sednout‘. Ve vyšší nádobě rozpusťte sůl ve vlažné vodě (cca 40 stupňů) a pomocí trychtýře přelijte roztok do sklenice se zelím. Pozor, ne ú
Podobné recepty jako Rychlokvašené zelí s rozinkami
Dušené zelí jako příloha
Dušené zelí jako příloha - recept: Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka.Mezitím si uděláme zásmažku - na
Podobné recepty jako Dušené zelí jako příloha
Kvašené zelí do sklenic recept
Ochucení kvašeného zelí záleží na každém z vás. Na 1 kg zelí dávám 30 g kuchyňské soli a asi 2 lžíce celého kmínu. Na 1 kg zelí dávám také 300 g cibule. Do jedné sklenice potom dáme dospod 1 bobkový list, 6 kuliček celého černého pepře a 3 kuličky celého nového koření. Někdy dám i 2 kuličky celého j
Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic
Kyselé zelí do skla
Nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem nejlépe v dětské vaničce a necháme asi 2 hodiny stát, až začne pouštět šťávu. Mezitím si nachystáme asi 12-13 sklenic o objemu 0,7 l. Zelí pěchujeme rukou do sklenice asi 2,5-3 cm pod okraj tak, aby mezi zelím nezůstával vzduch. Sklenice uzavřeme Omnia víč
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Zelí nesmí být "nasucho", ve sklenicích musí být šťáva. Sklenice od zelí (hrdla) očistíme, pevně uzavřeme, jako kdybychom zelí chtěli sterilovat a naskládáme si je nejlépe do hlubšího plechu. Ten nám případně zachytí šťávu, která bude ze sklenic vytékat během kysání. Přes sklenice přehodíme plátěnou
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenicích + salát
Alsaské zelí recept
Na zelí v kastrolu nalijeme víno a postavíme na oheň. Až se tekutina začne vařit, přidáme slaninu a ztlumíme oheň. Přidáme ostatní maso, promícháme, zakryjeme a vaříme 2 hodiny. Dobu vaření můžeme zkrátit vařením v tlakovém hrnci. Podléváme vodou ze zelí.
Podobné recepty jako Alsaské zelí
Utopenci v zelí recept
Do sklenice na utopence začneme vrstvit suroviny. Na dno dáme trochu zelí z první půlky. Ochutíme kořenící směsí. Na to dáme kolečka kabanosu a opět zelí. Vše stlačíme a vrstvíme stejně až do vypotřebování surovin nebo dokud není sklenice plná. Skončíme zhruba 2 cm pod okrajem.
Podobné recepty jako Utopenci v zelí
Medové zelí recept
Já používám sterilované zelí ze sklenice, ale stejně tak můžete použít i čerstvé bílé zelí, které si nakrájíte. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme sádlo, necháme ho rozpustit a pak vsypeme cibuli. Cibuli necháme zezlátnou a pak k ní za stálého míchání přidáme med, necháme ho rozp
Podobné recepty jako Medové zelí
Rychlokvašené zelí
Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, syrovou oloupanou bramboru vcelku a navrch napěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí posypeme solí, pepřem a kmínem a přidáme bobkový list. Nakonec zelí přelejeme převařenou vlažnou vodou a zakryjeme. Necháme kvasit 2-3 dny. Takto
Podobné recepty jako Rychlokvašené zelí
Naložené zelí recept
Zelí, cibuli a křen dáme do mísy, dobře promícháme a zalijeme nálevem. Zeleninu necháme v nálevu přes noc odležet a pak zelím naplníme sklenice, dobře uzavřeme a uložíme do lednice. Takto naložené zelí nám v lednici vydrží i několik týdnů. Z uvedeného množství připravíme 10 sklenic o objemu 0,7 l.
Podobné recepty jako Naložené zelí
Nakládané zelí do sklenic
Nakládané zelí do sklenic - recept: Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou
Podobné recepty jako Nakládané zelí do sklenic
Rychlokvašky
Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec povážeme a necháme v teple. Za 3-4 dny si na nich už můžeme pochutnávat. Množství všeho ostatního záleží na velikosti okurek a nádoby.
Podobné recepty jako Rychlokvašky
Sladká sklenice recept
Na dno sklenice dáme v likéru namočené piškoty (2-3). Přidáme ovoce a poté 2-3 lžíce ricotty se smetanou. Pak opět piškoty namočené v likéru, ovoce a ricottu ze smetanou. Opakujeme tak, aby poslední vrstva byla ricotta ze smetanou. Vrchní vrstvu zaprášíme kakaem a dáme do lednice - nejlépe přes noc.
Podobné recepty jako Sladká sklenice
Nakládané zelí bez sterilování recept
Tématické fráze: kysane zeli nakladani zelí s pyrosiřičitanem nakladane zeli do sklenic nakladani kysaneho zeli nakládání zelí do sklenic sterilované zelí recept zelí nakládané do sklenic nakládáme zelí recept na zelí sterilované sladkokyselé sterilovane zeli sterilovane zeli s pyrosiřičitanem naklá
Podobné recepty jako Nakládané zelí bez sterilování
Klobásky v zelí recept
Chvíli dusíme a přihodíme zelí a rohy. Vše krátce dusíme a dochutíme. Necháme zchladnout a natlačíme do sklenice. Uzavřeme a skladujeme v lednici. Necháme uležet 1-2 dny, ale je to dobré hned po vychladnutí. Po uležení se zelí může ohřát a podávat třeba s brambory nebo chlebem. Ale studené je to výb
Podobné recepty jako Klobásky v zelí
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Smažíme, než cukr zkaramelizuje do světle hnědé barvy. Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou. Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povař
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Dušené zelí bez mouky recept
Dneska som mala vybornu kapustu na obed s opecenym kuracim prsom.Kapusta je fakt vyborna,a taka jemnucka.Nikdy som nedavala muku,do kapusty,a odkedy mam celiakiu,tak muku do jedla uz nedavam vobec.Jedine ked peciem chleba,alebo zemle,a obcas ked mafinky robim.
Podobné recepty jako Dušené zelí bez mouky
Kysané zelí ve sklenici recept
Zelí napěchujeme do třílitrových sklenic tak, aby nahoře zůstalo asi 2,5 - 3 cm místa. Uzavřeme víčkem omnia a dáme na tácek na teplé místo. Víčka se vydují, ale pak se za 10 - 14 dnů vrátí zpět do původního stavu a je hotovo. Kysané zelí ve sklenici podáváme jako přílohu.
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenici
Domácí kysané zelí
Jirko můžeš zkusit zelí koupit až později kdy je chladno tj.koncem října.Nesmi být měkké letní zelí.Do hlávky u zeliho na krouhání neprotlačíš prst Pokud máš zelový hrnec a doplníš vodu aby bylo zelí stále pod vodou je to hračka přeji pěkný den. Oldřich | 14. 10. 2016 08:39 . 200 g soli na 10 kg kro
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Kvašené zelí do sklenic recept
Ne každý má možnost kvasit doma zelí v sudech, anebo zelí koupit na trhu. Toto zelí se dá podle receptu připravit i v panelákovém bytě do zavařovacích sklenic a odložit do spíže. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic
Zelí s křenem recept
Zelí a cibuli pokrájíme, dáme do větší mísy a přidáme strouhaný křen a promícháme. Ocet, deko, olej a cukr přivedeme k varu a necháme chvíli povařit. Nachystáme si zavařovací sklenice do kterých budeme dávat zelí, sklenice nacpeme zelím a zalejeie nálevem. Zavařujeme na 80°C 15minut.
Podobné recepty jako Zelí s křenem
Zelňačka III.
Zelňačka III. - recept: Do vroucí vody vmícháme překrájené zelí, brambory nakrájené na kostky, kolečka klobásy a feferonku.Osolíme, přisypeme kmín a vaříme.Když jsou brambory
Podobné recepty jako Zelňačka III.
Nakládané zelí
Nakládané zelí - recept: Suroviny smícháme a nacpeme jich co nejvíce do skleniček.Při použití prostředku DEKO není následující sterilace nutná, vzhledem k tomu, že obsahuje
Podobné recepty jako Nakládané zelí
Hlávkové zelí s bílým vínem recept
Zelí podáváme jako přílohu k masu, těstovinám nebo knedlíkům. Podobně lze připravit i sterilované zelí ze sklenice. V tom případě necháme více vody a přidáme světlou zásmažku, aby bylo více omáčkové. Většinou je nutné sterilované nebo bečkové zelí propláchnout před přípravou vodou, aby se stáhla kys
Podobné recepty jako Hlávkové zelí s bílým vínem
Vynikající salát z červeného zelí recept
1/2 sklenice naloženého červeného zelí 20 dkg měkkého salámu 3 vejce sůl pepř 2 lžíce hořčice 3/4 skleničky majonézy. Recept si zatím oblíbil 1 kuchař. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Vejce uvaříme natvrdo, salám nakrájíme na menší kostičky. Do mísy dáme zelí bez nálevu, nakrájená vejce,
Podobné recepty jako Vynikající salát z červeného zelí
Vařené zelí recept
Zelí z plechovky vyjmeme a vložíme do hrnce. Plechovku vypláchneme trochou vody a vodu i s nálevem vlijeme do zelí. Hrnec se zelím vložíme na plotýnku a zelí přivedeme k varu. Pak plamen zmírníme a zelí uvaříme doměkka. Podle chuti jej můžeme lehce osladit cukrem a osolit. Vařené zelí nezahušťujeme.
Podobné recepty jako Vařené zelí
Zelí bez sterilování
Pro paní Ivanku.Já jsem je nikdy nepoužívala ty patentní sklenice konkrétně na to zelí.V létě jsem scháněla ty obyčejné sklenice na obyčejná víčka.Takže bych to nedoporučovala s těmi patentními,asi tam probíhá jiný proces a ta víčka by se nemusela zatáhnout.Ještě tedy k receptu,zelí si osolte,jak js
Podobné recepty jako Zelí bez sterilování
Kvašené okurky
Kvašené okurky - recept: Do velké sklenice dáme okurky, zalijeme vodou, přidáme sůl, kopr, kolečka křenu a 2-3 stroužky česneku. Necháme 9 dní kvasit při pokojové teplotě.
Podobné recepty jako Kvašené okurky
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na jemno. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, dle chuti osolíme a opepříme a dobře promícháme. Přisypeme mouku dle potřeby, abychom vytvořili směs, která bude kompaktní a bude držet pohromadě při
Podobné recepty jako Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Kološvarské zelí po mém recept
Přidáme k ní kysané zelí zbavené vody a dusíme do poloměkka. Při konci přidáme zakysanou smetanu. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté si vezmeme velký pekáč nebo zapékací mísu a všechny suroviny v ní smícháme. Pečeme na 220 °C asi 30-45 minut. Při pečení zakryjeme víkem nebo alobalem, před dop
Podobné recepty jako Kološvarské zelí po mém
Pečená kachna se zelím a bramborovými knedlíky recept ...
Zelí můžeme slít, překrájíme, dáme do kastrůlku, zalijeme vodou,(asi 2 dl) přidáme kmín, 1 PL cukru, sůl a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Zelí zahustíme jíškou, promícháváme a provaříme asi 10 min. - dochutíme. Máme uvařeno a můžeme podávat.
Podobné recepty jako Pečená kachna se zelím a bramborovými knedlíky ...
Nakládané zelí recept
Zelí nakrouháme, zalijeme vřelým nálevem a hodinu za občasného promíchání necháme uležet. Pak přidáme kmín, opět promícháme a plníme sklenice až po vrch. Zelí pořádně napěchujeme, aby bylo ve sklenici co nejméně nálevu. Naložené zelí zavíčkujeme a uložíme. Zelí po celou dobu skladování zůstává křupa
Podobné recepty jako Nakládané zelí