Kyselá bramborová polévka recept
Kyselá bramborová polévka, nebo jestli chcete na kyselo bývala na stole už našich babiček a dědečků. Oblíbili si ji proto, že v létě díky své kyselé chuti spolehlivě osvězila a v zimě díky své sytosti skvěle zahřála. Recept na bramborovou kyselou polévku najdete níže, tak vzhůru do vaření a přejeme vám, ať se podaří.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Několik zrnek pepře a nového koření
- 5 dkg cibule
- 1 bobkový list
- 1 1/4 litru vody
- sůl
- 30 dkg brambor
- kmín
- 1/4 litru kyselé smetany
- 3 dkg hladké mouky
- ocet
- cukr
Způsob přípravy
Pepř a nové koření, očištěnou cibuli a bobkový list ve vodě povaříme. Oloupané, omyté a na kostky nakrájené brambory zalijeme vodou, v níž jsme vařili koření a uvaříme do měkka.
Osolíme, přidáme mletý kmín a ve smetaně rozmíchanou mouku.
Necháme přejít var a do hotové polévky přidáme podle chuti ocet a cukr.