Zeleninový vývar s nudlemi recept
Tahle polévka je velmi jednoduchá, a tak se hodí pro příležitosti, kdy bojujeme s časem. Osvědčila se i jako prázdninová polévka, kterou lze snadno uvařit v kotlíku nad grilem nebo ohněm.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 mrkve
- 2 cibule
- 3 kořenové petržele
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 pórek
- 50 g vlasových nebo jiných nudlí
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Zeleninu očistíme, umyjeme a v celku ji přidáme do hrnce společně s vodou. Směs osolíme a vaříme půl hodiny.
Když je zelenina měkká, vyndáme ji z hrnce, nakrájíme na kostičky i kolečka a vrátíme zpět. Vývar dochutíme solí, pepřem, přidáme do něj nudle a uvaříme je dle návodu.
Polévku podáváme horkou.