Bramborové šišky se sýrem recept
Bramborové šišky se sýrem můžeme podávat s čerstvými zeleninovými saláty. Také jsou výborné s dušenou zeleninou (například kedlubna a mrkev).
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 50 g strouhaného parmezánu
- 1 stroužek česneku
- 2 malé mrkve
- 1 malá bílá cibule
- 2 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- strouhaný muškátový oříšek
- rostlinný olej
- strouhanka
Způsob přípravy
Uvařené a oloupané brambory prolisujeme, smícháme s utřeným česnekem, jedním vejcem, nastrouhanou mrkví, sýrem a nadrobno pokrájenou cibulí. Směs osolíme a okořeníme špetkou muškátového oříšku a pepře.
Mezitím si předehřejeme troubu nebo gril na 200 stupňů. Z bramborové směsi vytvoříme šišky, ponoříme je do rozšlehaného vejce a obalíme ve strouhance.
Připravené obalené šišky naskládáme na rošt potřený olejem a v předehřátém grilu nebo troubě je pečeme dozlatova.
Ještě horké šišky podáváme se zvolenou přílohou.