Třešňový trhanec recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí2 porce

Ideální snídaně nebo svačina pro letní dny, kdy jsou třešně běžně dostupné v obchodech, na trzích nebo v zahradách. Sladká chuť červených bobulek zlepší strávníkům náladu a den bude hned veselejší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g zralých třešní
  • 120 g polohrubé mouky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 3 vejce
  • 40 g krupicového cukru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 50 g másla
  • moučkový cukr na posypání


Způsob přípravy

Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyklepneme do mísy, přidáme smetanu, mouku, sůl a vymícháme hladké těsto, které by nemělo být příliš řídké. Z bílků a lžíce krupicového cukru ušleháme pevní sníh. Ten opatrně smícháme s umytými a vypeckovanými třešněmi a přidáme do základu těsta.

Na větší pánvi necháme rozpustit máslo a vlijeme těsto. Až je spodní strana těsta pevná, trhanec obrátíme a opečeme i z druhé strany. Nakonec ho za pomoci dvou vidliček roztrháme, přidáme lžíci másla, pocukrujeme a ještě dvě, tři minuty opékáme.

Hotový trhanec podáváme posypaný skořicí smíchanou se zbytkem krupicového cukru a trochou moučkového cukru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Třešňový trhanec recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Třešňový trhanec.
Nebo hledejte podobné podle části názvu třešňový trhanec .
Hledat podobné recepty na internetu jako Třešňový trhanec

Kde najít informace



×