Krůtí polévka s rýží a zeleninou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Krůtí polévka s rýží a zeleninou je bohatá na zeleninu a hodí se třeba k nedělnímu obědu. Je rychlá a přitom velmi chutná a zdravá.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 hrnky kuřecího vývaru
  • 1/4 hrnku bílého vína
  • 1 hrnek nasekané petržele
  • 1 hrnek vařené bílé rýže
  • 1 stroužek česneku
  • 1 nadrobno nasekaná žlutá paprika
  • 1/2 hrnku nakrájené mrkve
  • 1 nadrobno nakrájená červená cibule
  • 460 g mletého krůtího masa
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1/2 hrnku slaniny nakrájené na menší kousky


Způsob přípravy

Krůtí polévka s rýží a zeleninou je bohatá na zeleninu a hodí se třeba k nedělnímu obědu. Je rychlá a přitom velmi chutná a zdravá. Slaninu opečeme do křupava na pánvi a položíme ji na papírové ubrousky abychom se zbavili přebytečného tuku. Na vypečeném tuku ze slaniny ve větším hrnci smažíme mleté krůtí maso asi 3 minuty, pak přidáme mrkev, cibuli, utřený česnek a vše opepříme a osolíme.

Jen asi minutu necháme osmahnout, pak přidáme vývar, víno, nakrájenou papriku a přivedeme k varu. Polévku vaříme 5 minut, pak do ní přidáme vařenou rýži a nasekanou petržel a už jen prohřejeme.Podle chuti ještě dosolíme a opepříme. K horké polévce podáváme křupavou opečenou slaninu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Krůtí polévka s rýží a zeleninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu krůtí polévka rýží zeleninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Krůtí polévka s rýží a zeleninou


×