Krůtí polévka s rýží a zeleninou recept
Krůtí polévka s rýží a zeleninou je bohatá na zeleninu a hodí se třeba k nedělnímu obědu. Je rychlá a přitom velmi chutná a zdravá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 1/4 hrnku bílého vína
- 1 hrnek nasekané petržele
- 1 hrnek vařené bílé rýže
- 1 stroužek česneku
- 1 nadrobno nasekaná žlutá paprika
- 1/2 hrnku nakrájené mrkve
- 1 nadrobno nakrájená červená cibule
- 460 g mletého krůtího masa
- mletý černý pepř
- sůl
- 1/2 hrnku slaniny nakrájené na menší kousky
Způsob přípravy
Krůtí polévka s rýží a zeleninou je bohatá na zeleninu a hodí se třeba k nedělnímu obědu. Je rychlá a přitom velmi chutná a zdravá. Slaninu opečeme do křupava na pánvi a položíme ji na papírové ubrousky abychom se zbavili přebytečného tuku. Na vypečeném tuku ze slaniny ve větším hrnci smažíme mleté krůtí maso asi 3 minuty, pak přidáme mrkev, cibuli, utřený česnek a vše opepříme a osolíme.
Jen asi minutu necháme osmahnout, pak přidáme vývar, víno, nakrájenou papriku a přivedeme k varu. Polévku vaříme 5 minut, pak do ní přidáme vařenou rýži a nasekanou petržel a už jen prohřejeme.Podle chuti ještě dosolíme a opepříme. K horké polévce podáváme křupavou opečenou slaninu.