Pečená keříková rajčata s ančovičkami recept
Pečená keříková rajčata s ančovičkami jsou lahůdkou a jako příloha k masu nemají chybu. Můžete je podávat také jako lehký a chutný předkrm.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 30 keříkových rajčat
- 2 1/2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- mletý černý pepř
- sůl
- obloha:
- 8 ančoviček bez oleje
- 1/2 lžičky mleté papriky
- strouhaná citronová kůra z 1 citronu
Způsob přípravy
Pečená keříková rajčata s ančovičkami jsou lahůdkou a jako příloha k masu nemají chybu. Můžete je podávat také jako lehký a chutný předkrm. Nejprve troubu předehřejeme na 180 stupňů. Na plech naskládáme omytá rajčata a potřeme je olejem. okořeníme je trochou soli, pepře a pokapeme citronovou šťávou.
Plech vložíme do předehřáté trouby a okořeněná rajčata pečeme 20 až 25 minut, až jsou upečená a prasknou, Vyndáme plech z trouby a rajčata necháme 5 minut chladnout. Na talíři je obložíme ančovičkami, posypeme špetkou červené papriky a citronové kůry a je-li třeba, přisolíme.