Květáková polévka recept
Květáková polévka a její recept vám zde nabízíme ve stručné a snadné podobě, která ale neztrácí nic na své chuťové rafinovanosti, kterou spolehlivě dodává právě poklad zeleninového světa - květák. Květáková polévka a recept níže.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 dkg tuku
- 4 dkg hladké mouky
- červená paprika
- 1 1/2 litru vody
- 1 pěkný květák
- sůl
- mletý pepř
- trošku zelené petržele
Způsob přípravy
Z tuku a mouky upražíme růžovou jíšku, přidáme papriku, zamícháme, zalijeme vodou a necháme vařit.
Květák očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky, přidáme do vařící polévky a osolíme.
Polévku okořeníme mletým pepřem, sekanou zelenou petrželí a do hotové polévky zavaříme libovolnou těstovinu.