Melounová granita recept
Melounová granita je zmrzlina, kterou snadno připravíte doma v mrazáku. Kromě melounu můžeme klidně použít jiné dostupné ovoce, třeba mango, broskve, nastrouhané jablko.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,2 kg melounu bez pecek
- 0,5 hrnku cukru krystal
- 2 lžičky limetkové šťávy
Způsob přípravy
Melounová granita je zmrzlina, kterou snadno připravíte doma v mrazáku. Kromě melounu můžeme klidně použít jiné dostupné ovoce, třeba mango, broskve, nastrouhané jablko. Nejprve v hrnci v troše vody rozpustíme cukr a povaříme do hustého sirupu. Pak přidáme nakrájený meloun bez pecek a znovu přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 5 minut. Hrnec odstavíme z plotny a necháme přikrytý odpočinout 10 minut.
Potom vše rozmixujeme v mixéru na hladkou kaši a přilijeme limetkovou šťávu. Rozmixovanou směs nalijeme do velkého pekáče tak, aby vznikla vrstva vysoká asi 3 cm a dáme do mrazáku. Během mražení občas rozškrabeme směs vidličkou, až se tvoří ledové krystaly. Celý proces mražení trvá asi 7 hodin. Pak naposledy směs vidličkou rozškrábeme a plníme do misek.