Bábovka (hrníčková, olejová) recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Bábovka (hrníčková, olejová) je vláčná a má spoustu variant podle druhu přísad. Mohou to být nasekané oříšky nebo mandle, nahrubo nastrouhaná čokoláda, strouhaný kokos a další. Náš recept je na bábovku mramorovou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 0,5 hrnku rostlinného oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 hrnek sladké smetany
  • 3 vejce
  • moučkový cukr na posypání


Způsob přípravy

Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Postupně přidáváme olej a smetanu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a za stálého šlehání ji nakonec také přidáme do těsta. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. Polovinu těsta nalijeme do formy. Do zbylého těsta důkladně rozmícháme kakao a pak ho také vlijeme do formy. Lžící na několika místech těsto zlehka promáčkneme.

Bábovku pečeme v předehřáté troubě 30 až 40 minut. Opatrně doprostřed píchneme špejlí a pokud ji vytáhneme suchou, je bábovka upečená.

Hned ji vyklopíme, necháme vychladnout a před nakrájením lehce posypeme moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bábovka (hrníčková, olejová) recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu bábovka (hrníčková, olejová) .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bábovka (hrníčková, olejová)


×