Domácí nanuk z jogurtu, malin a broskví recept
Domácí nanuk z jogurtu, malin a broskví je osvěžující ledová zmrzlina. Můžeme si ji v létě snadno připravit doma v ledničce.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek čerstvých nebo mražených malin
- 200 g broskví(čerstvé nebo kompotované)
- 500 g smetanového jogurtu
- 8 formiček na nanuky
- 8 dřívek na nanuky
Způsob přípravy
Domácí nanuk z jogurtu, malin a broskví je osvěžující ledová zmrzlina. Můžeme si ji v létě snadno připravit doma v ledničce. Je lahodná a chuť malin a broskví je opravdu krásně letní. V jedné misce smícháme rozmixované broskve s polovinou jogurtu. V druhé misce smícháme rozmačkané maliny (čerstvé nebo rozmražené) se zbytkem jogurtu.
Pak obě směsi střídavě plníme do formiček na nanuky. Doprostřed umístíme dřívko. Naplněné formy mrazíme v mrazáku alespoň 4 hodiny. Pro snadné vyjmutí nanuků z formy stačí krátce ponořit do horké vody.