Kopřivové ravioli recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Divoká kopřiva je hvězdnou ingrediencí domácích raviol. Nahraďte špenát za mladé kopřivy a užijte si tento lahodný italský pokrm posypaný křupavými oříšky a polité máslem.
(celý recept)

Divoká kopřiva je hvězdnou ingrediencí domácích raviol. Nahraďte špenát za mladé kopřivy a užijte si tento lahodný italský pokrm posypaný křupavými oříšky a polité máslem....

Ingredience receptu

  • Na těstoviny:
  • 150 g hladké mouky + k poprášení
  • 1 vejce a 2 žloutky, lehce rozšlehané
  • ½ lžíce olivového oleje
  • Náplň:
  • 100 g mladé divoké kopřivy (nebo špenát, pokud nemáte kopřivy)
  • 100 g ricotty
  • 25 g parmezánu (nebo vegetariánská alternativa), strouhaný, plus hobliny k podávání
  • 1 polévková lžíce jemně nasekaných listů tymiánu a navíc k servírování
  • 1 citron, zapečený, ½ do náplně, ½ na podávání
  • Omáčka:
  • 40 g nesoleného másla
  • hrst pražených lískových ořechů, nasekaných, na servírování
  • trochu ricotty


Způsob přípravy

Nejprve si připravte těstoviny. Mouku dejte do kuchyňského robotu se 3/4 vaječné směsi a špetkou soli. Pořádně míchejte aby jste vytvořili těsto, podle potřeby přidejte více vajec ať je těsto tak akorát. Vyklopte těsto na lehce pomoučenou podložku, hněte ho po dobu 1 minuty nebo dokud nebude hladké - nebojte se, pokud je těsto tuhé, protože při odpočinku změkne. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut odpočívat.

Mezitím připravte náplň. Přiveďte pánev s vodou k varu a v rukavicích přidejte kopřivy do pánve. Vařte 2-3 minuty, aby zvadly. Vypusťte vodu a poté vložte utěrku a vytlačte co nejvíce vody. Nahrubo nasekáme, promícháme s ostatními přísadami a velkoryse okořeňte.

Odřízněte ¼ těsta (zbytek nechte pokrytý potravinářskou fólií) a protáhněte jej nejširším nastavením na těstovinovém stroji. (Pokud nemáte stroj, použijte těžký váleček a těsto vyválejte co nejtenčeji) Poté složte na tři díly a znovu protáhněte těstovinovým strojem. Tento postup opakujte ještě jednou a poté pokračujte v průchodu těsta strojem, postupně zužujte válečky, jeden po druhém, dokud nezískáte hladký list těstovin. Při nejužším nastavení list prolistujte dvakrát. Vyvalte dva stejně velké a tenké pláty.

První plát těstovin dejte na lehce pomoučenou podložku, poté na něj pomocí lžíce dejte náplně 4 cm od sebe. Prsty otřete vodu kolem každé kapky náplně. Potom přeložte horní polovinu přes výplně a opatrně je přitlačte, abyste odstranili vzduchové kapsy.

Řezejte mezi každým ravioli pomocí vykrajovátka na těstoviny nebo ostrého nože, poté sevřete kolem okrajů každého ravioli, abyste se ujistili, že je dobře utěsněn. Odkládejte na mírně pomoučeném plechu na pečení, zatímco postup opakujte se zbývajícím těstem a náplní.

Přiveďte k varu vodu v hrnci se slanou vodou a vařte ravioli po dobu 2-3 minut. Na velké nepřilnavé pánvi rozpustíme na středním ohni máslo a vařte ho po dobu 2–3 minut, dokud nebude hnědé a oříškové. Snižte teplotu a přidejte trochu ricotty. Uvařené ravioli vyjměte štěrbinovou lžící a okamžitě dejte do omáčky na pánvi a důkladně promíchejte promíchejte. Podáváme posypané tymiáne, se strouhanou citronovou kůrou, s hoblinkami parmazánu a drcenými lískovými ořechy.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kopřivové ravioli recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kopřivové ravioli.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kopřivové ravioli .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kopřivové ravioli


×