Katův šleh podle Kluci v akci recept
Tato restaurační klasika má i dnes stále spoustu příznivců, a i když nad ní mnozí šéfkuchaři obracejí oči v sloup, je tento pikantní pokrm pořád populární. Pro fanoušky “šlehu” je tu recept, který je inspirován předpisem z pořadu Kluci v akci.
Ingredience receptu
- 700 g vepřové kýty
- 1 červená cibule
- 2 jarní cibulky
- 1 chilli paprička
- 100 g loupaných krájených rajčat
- 2 kyselé sterilované okurky
- 1 červená paprika
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 - 2 lžíce worcesterské omáčky
- mletý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku a okurku nakrájíme na kolečka, papriku na tenčí proužky a chilli papričku najemno.
Maso uložíme do menší misky, přidáme lžíci oleje, sůl, pepř a necháme chvíli odpočinout. Pak na pánvi rozehřejeme olej, maso zprudka opečeme a následně vyndáme z pánve. Do výpeku přihodíme cibuli a zbytek zeleniny, včetně chilli a chvíli restujeme.
Pánev sundáme z plotny, opatrně do ní přidáme loupaná rajčata - pozor, bude to prskat! -, protlak a pečené maso. Vrátíme ji na plotnu, směs osolíme, opepříme a dochutíme worcesterskou omáčkou. Katův šleh podáváme s hranolkami, bramboráčky nebo rýží.