Rýžový salát recept
Rýžový salát výborně chutná i studený. Co se týká použité zeleniny, nemusí tam být striktně právě tahle, klidně použijte tu, co zrovna máte, nebo tu, co máte nejraději.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g dlouhozrnné rýže
- 200 g kuřecích prsou
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1 zelená jarní cibulka
- hrst zelené rukoly
- olivový olej
- zálivka:
- 1 lžička pikantní hořčice
- 3 lžíce balzamikového octa
- 5 lžic panenského olivového oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Rýži uvaříme do měkka. Kuřecí maso bez kůže nakrájíme na malé kostky. Ve vyšší pánvi rozpálíme trochu oleje a maso na něm důkladně osmahneme. Pak do pánve přidáme nakrájenou cibulku a nakrájené papriky a ještě chvilku restujeme společně s masem až všechno změkne.
V misce důkladně smícháme všechny ingredience na zálivku. Ve větší míse zase smícháme uvařenou rýži se zeleninovou směsí a s pokrájenou krájenou rukolou a podle chuti salát okořeníme solí a pepřem. Nakonec vše zalijeme připravenou zálivkou.
Hotový salát můžeme hned podávat, nebo ho necháme vychladit v ledničce.