Kakaové věnečky recept
Kakaové věnečky chutnají skvěle. S kávou nebo s čajem s nimi pohostíme každou návštěvu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g másla
- 260 g hladké mouky
- 35 g kakaa
- 95 g cukru moučka
- 1 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- sůl
Způsob přípravy
Kakaové věnečky chutnají skvěle. S kávou nebo s čajem s nimi pohostíme každou návštěvu. Ušleháme změklé máslo se špetkou soli a s cukrem, přidáme vejce a znovu důkladně vyšleháme. Pak zvolna přidáváme prosátou hladkou mouku a kakao a umícháme hladké těsto. Na plech rozprostřeme pečící papír a na něj sáčkem nastříkáme malé věnečky.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a cukroví v ní pečeme asi čtvrt hodiny. Ještě teplé obalíme kakaové věnečky v trošce moučkového cukru smíchaného s vanilkovým cukrem. Zdroj fotografie: Pernicky.info