Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta recept
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jemné a určitě se po nich na talíři jen zapráší. Počítejte s tím, že jich nikdy asi neuvaříte dost.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g švestek
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 100 g másla
- 300 g hrubé mouky
- sůl
- moučkový cukr na posypání
- strouhaný tvaroh na posypání
- rozpuštěné máslo na polití
Způsob přípravy
V hrnci svaříme mléko se špetkou soli a s máslem. Pak postupně za stálého míchání přidáváme mouku a mícháme až do zhoustnutí těsta a až se přestane lepit na vařečku. Pak hrnec odstavíme z plotny a necháme těsto vychladnout.
Vychladlé těsto přendáme na pomoučený vál, zapracujeme do něj obě vejce a znovu důkladně prohněteme. Pak ho rozválíme na plát tlustý asi půl centimetru.
Plát těsta nakrájíme na čverečky a do každého z nich pevně zabalíme dobře omytou a osušenou švestku.
V mírně osolené vodě pak knedlíky vaříme podle velikosti přibližně 6 minut. Uvařené ihned propíchneme vidličkou a na talíři je posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.