Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jemné a určitě se po nich na talíři jen zapráší. Počítejte s tím, že jich nikdy asi neuvaříte dost.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g švestek
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • 300 g hrubé mouky
  • sůl
  • moučkový cukr na posypání
  • strouhaný tvaroh na posypání
  • rozpuštěné máslo na polití


Způsob přípravy

V hrnci svaříme mléko se špetkou soli a s máslem. Pak postupně za stálého míchání přidáváme mouku a mícháme až do zhoustnutí těsta a až se přestane lepit na vařečku. Pak hrnec odstavíme z plotny a necháme těsto vychladnout.

Vychladlé těsto přendáme na pomoučený vál, zapracujeme do něj obě vejce a znovu důkladně prohněteme. Pak ho rozválíme na plát tlustý asi půl centimetru.

Plát těsta nakrájíme na čverečky a do každého z nich pevně zabalíme dobře omytou a osušenou švestku.

V mírně osolené vodě pak knedlíky vaříme podle velikosti přibližně 6 minut. Uvařené ihned propíchneme vidličkou a na talíři je posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestkové knedlíky odpalovaného těsta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta


×