Sváteční Pedrocotta pro nevšední chvíle s blízkými recept
Snadný a elegantní jahodovo-smetanový dezert z želé bonbonů Pedro Medvídci okouzlí nejednu návštěvu, včetně těch nejmenších hostů. Recept je snadný na přípravu a zaručeně si ho oblíbíte. Pro estetičtější dojem doporučujeme dozdobit čerstvými jahodami nebo oblíbenými želé bonbonky, které jsou bez umělých konzervantů, barviv a bez použití palmového oleje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 ml smetana ke šlehání
- 1 ks vanilkový lusk / vanilkový cukr
- 10 g krupicový cukr
- 3 balíčky Pedro Medvídci
- 2 lžičky práškové želatiny
Způsob přípravy
Želé část Nad vodní lázní rozpustíme v nerezové misce Pedro Medvídky (červené / mix barev dle libosti), které lijeme do poloviny servírovacích sklenic. Dáme zachladit na 2 hodiny do lednice.
Smetanová část: 500 ml smetany ke šlehání smícháme s jedním vanilkovým cukrem (nebo se dření z poloviny vanilkového lusku a 10 g krupicového cukru). Lehce ohřejeme a důkladně promícháme se dvěma lžičkami práškové želatiny, kterou jsme si předtím nechali na 10 minut rozpustit se lžící vody.
Smetanovou část lijeme na ztuhlou želatinovou. Poté necháme 4 hodiny v chladničce. Po zatuhnutí můžeme servírovat.
Dle libosti můžete dozdobit čerstvým ovocem, přelivem z hořké čokolády, svařených malin s cukrem nebo želé bonbonky.