Jahodový pohár s mascarpone recept
Jahodový pohár s mascarpone je sametově lahodný a pochutnáme si na něm. Stejně tak ho můžeme místo jahod připravit s čerstvými malinami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g cukru krupice
- 4 vejce
- 500 g mascarpone
- 125 ml zakysané smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 500 g jahod
- 165 g máslových sušenek
Způsob přípravy
Jahodový pohár s mascarpone je sametově lahodný a pochutnáme si na něm. Stejně tak ho můžeme místo jahod připravit s čerstvými malinami. Nejprve si připravíme krém. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Pak přidáme za stálého šlehání mascarpone, smetanu a vanilkový extrakt. Úplně nakonec, pomalu po lžících, do krému vmícháme sníh z bílků, který jsme našlehali ve zvláštní nádobě.
Do pohárů na dno položíme pár rozlámaných máslových sušenek, na ně položíme na poloviny pokrájené jahody a vše zalijeme krémem. Vrstvení můžeme několikrát zopakovat, podle velikosti poháru. Hotový moučník ozdobíme celou čerstvou jahodou a necháme ho v ledničce před podáváním důkladně vychladit.