Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) recept
Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) je další z mnoha možností pro naše letní grilování. Je to exotické, neobvyklé a chutné jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 kukuřičných klasů
- 1/2 hrnku rozemletého mexického sýra Cotija
- 1/2 hrnku majonézy
- 1 utřený stroužek česneku
- 1/2 hrnku zakysané smetany
- 1/4 lžičky mleté Chipotle papričky
- 1/2 hrnku mletého koriandru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 1 limetka nakrájená na dílky
- nasekaná zelená petržel
- sůl
Způsob přípravy
Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) je další z mnoha možností pro naše letní grilování. Je to exotické, neobvyklé a chutné jídlo. Gril předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme citronovou šťávu a kůru, chipotle papričku, česnek, koriandr, majonézu a smetanu. Po ochutnání můžeme směs trochu osolit podle své chuti. Kukuřici umístíme do předehřátého grilu a grilujeme přibližně 3 minuty po každé straně.
Když změní barvu na zlatavě hnědou, vyndáme ji z grilu, položíme na talíř a ze všech stran potřeme smetanovou směsí. Posypeme ji na povrchu sýrem, špetkou chipotle papričky a můžeme podávat. Hodí se k ní přidat nakrájenou limetku a zelené bylinky.