Bazalkové pesto recept
Základem pesta jsou lístky bazalky, piniové oříšky, česnek a parmazán. Pesto skvěle chutná v kombinaci s těstovinami a doma vyrobené je vůbec nejlepší. V lednici vydrží čerstvé přibližně týden, ale lze ho i zmrazit, například ve tvořítku na led.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky lístků bazalky
- ½ hrnku parmazánu
- ½ hrnku piniových oříšků (lze použít i jiný druh, například kešu)
- 3 stroužky česneku
- ½ hrnku olivového oleje
- sůl
Způsob přípravy
Do mixéru vložíme omyté a osušené lístky bazalky, očištěný česnek, oříšky a parmazán. Olivový olej přiléváme postupně během mělnění.
Směs mixujeme tak dlouho, dokud nebudou suroviny na menší kousky, pak ji dochutíme solí a znovu promixujeme.
Pesto uložíme do skleničky s uzávěrem a skladujeme v lednici.