Bazalkové pesto recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Základem pesta jsou lístky bazalky, piniové oříšky, česnek a parmazán. Pesto skvěle chutná v kombinaci s těstovinami a doma vyrobené je vůbec nejlepší. V lednici vydrží čerstvé přibližně týden, ale lze ho i zmrazit, například ve tvořítku na led.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 hrnky lístků bazalky
  • ½ hrnku parmazánu
  • ½ hrnku piniových oříšků (lze použít i jiný druh, například kešu)
  • 3 stroužky česneku
  • ½ hrnku olivového oleje
  • sůl


Způsob přípravy

Do mixéru vložíme omyté a osušené lístky bazalky, očištěný česnek, oříšky a parmazán. Olivový olej přiléváme postupně během mělnění.

Směs mixujeme tak dlouho, dokud nebudou suroviny na menší kousky, pak ji dochutíme solí a znovu promixujeme.

Pesto uložíme do skleničky s uzávěrem a skladujeme v lednici.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bazalkové pesto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bazalkové pesto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bazalkové pesto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bazalkové pesto

Kde najít informace



×