Zeleninová polévka recept
Zeleninová polévka nás večer zahřeje a spolu s čerstvým pečivem, bohatě postačí na lehkou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 sáček kysané červené zelí
- 2 ks mrkev
- 2 ks kedlubna bílá
- jemná krupička
- 1 ks kuchyňská cibule
- slunečnicový olej
- 2 ks hovězí bujón
- 4 kuličky nové koření
- 3 ks červené řepy – předvařená
- černý pepř – mletý
- kmín mletý
- sušený libeček
- sušená majoránka
- sušený medvědí česnek
- jarní cibulka
- cukr - krupice
Způsob přípravy
Mrkev, kedlubnu a cibuli zbavíme slupky a nakrájíme. Zelí scedíme. Červenou řepu pokrájíme na kostičky.
V hrnci si na oleji osmahneme cibuli. Přidáme všechnu zeleninu. Vhodíme bujón a okořeníme. Zalijeme vodou. Vaříme. Přidáme trochu cukru. Zamícháme.
Před koncem přisypeme jemnou krupičku a důkladně promícháme. Chvíli povaříme a můžeme servírovat.
Na ozdobu nakrájíme jarní cibulku. Dobrou chuť.