Řecký salát s cizrnou recept
Řecký salát s cizrnou je pikantní a přitom lehký a osvěžující. Lehká jarní večeře nebo i oběd.
Ingredience receptu
- salát:
- 1 salátová okurka
- 1 malá červená cibule
- baby rajčátka (žlutá i červená)
- 1 konzerva naložené cizrny
- 120 g sýru feta
- 1 zelený salát
- 1/3 hrnku oliv
- zálivka:
- 1 lžíce sušeného oregana
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 utřené stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Řecký salát s cizrnou je pikantní a přitom lehký a osvěžující. Lehká jarní večeře nebo i oběd. Z cizrny slijeme nálev a nasypeme ji do mísy. Přidáme pokrájený zelený salát, na polovinu překrájená rajčata, olivy, nakrájený sýr feta, okurku nakrájenou na plátky a na tenké proužky nakrájenou cibuli.
Vše zlehka promícháme. Všechny ingredience smícháme v malé misce a pak hotovou zálivkou přelijeme smíchaný salát. Můžeme ihned podávat, ale lepší je salát před podáváním nechat uložený jednu hodinu v ledničce.