Bramborové karbanátky s cuketou recept
Bramborové karbanátky s cuketou budou chutnat nejen vegetariánům. Když k nim přidáte oblíbený dip a salát z čerstvé sezónní zeleniny, máte chutný oběd nebo večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 mladá cuketa
- 5 brambor
- 1 stroužek česneku
- 1 jarní cibulka
- 2 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- jemná kukuřičná strouhanka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Brambory oloupeme a v osolené vodě je uvaříme doměkka. mezitím si cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme k ní špetku soli, promícháme a necháme ji pustit vodu.
Vařené brambory rozmačkáme na kaši a přidáme cuketu, ze které jsme vymačkali všechnu tekutinu. Dál přidáme utřený česnek, rozšlehaná vejce, špetku soli a pepře.
Všechno dobře promícháme a nakonec přidáváme postupně strouhanku. Tolik, abychom dostali hustší těsto. Z těsta mokrýma rukama tvoříme malé karbanátky a vkládáme je do vyšší vrstvy horkého oleje. Smažíme z obou stran několik minut dozlatova.
Na talíři karbanátky hustě posypeme nakrájenou jarní cibulkou.