Minestrone s tortellini a petrželkou recept
Minestrone s tortellini a petrželkou je velmi chutná polévka. Se spoustou zeleniny a koření vám připraví skvělý chuťový zážitek.
Ingredience receptu
- polévka :
- 100 g oloupaných rajčat
- 300 g plněných tortellini
- 4 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 větší brambor
- 3 mrkve
- 2 plátky slaniny
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 snítky celerové natě
- 1 pórek
- 1 menší cuketa
- 100 g vařené cizrny
- 1 hrnek kapusty nakrájené nadrobno
- zelená petrželka
- pesto:
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce pražených piniových oříšků
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- ocet balsamico
- 1 hrnek nasekané petrželky nebo bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Minestrone s tortellini a petrželkou je velmi chutná polévka. Se spoustou zeleniny a koření vám připraví skvělý chuťový zážitek. Ve velkém hrnci zahřejeme lžíci oleje na střední teplotu. Přidáme nakrájenou slaninu a osmahneme ji dohněda. Pak přidáme další 2 lžíce oleje a nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájený pórek a utřený česnek. Za stálého míchání opékáme, až cibule a pórek změkne. Nyní přidáme nakrájený brambor, nakrájenou cuketu, nakrájený celer a nakrájenou mrkev. Několik minut vše restujeme a pak přilijeme vývar, přidáme cizrnu a nakrájená oloupaná rajčata.
Polévku osolíme. Postupně ji přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi půl hodiny, až brambory změknou. Nyní přidáme nakrájenou kapustu a tortellini a vaříme asi tak 7 minut. Nyní by měla být polévka hotová, můžeme ji ozdobit čerstvými lístky zelené petrželky. Také ji můžeme ještě dochutit pestem, které podáváme zvlášť a které připravíme utřením bazalky nebo petrželky s olivovým olejem, dvěma utřenými stroužky česneku,trochou octa balsamico, trochou strouhaného parmezánu a s piniovými oříšky.