Těstoviny se smetanovou omáčkou recept
Těstoviny se smetanovou omáčkou jsou vynikající. Opravdu je zkuste. Pro tento recept se nejvíce hodí tagliatelle, makarony, penne nebo rigatoni. Ale ani klasické špagety nejsou špatnou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g těstovin
- 200 ml zakysané smetany
- 100 g anglické slaniny
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce parmezánu
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvý kopr nebo bazalka
- olivový olej
Způsob přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Ve vyšší pánvi na lžíci oleje osmahneme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme nakrájenou slaninu a utřený česnek. Zvolna restujeme dozlatova.
Nyní snížíme teplotu na minimum, přidáme smetanu, špetku pepře, nasekaný kopr a všechno zvolna promícháme a prohřejeme. Ochutíme omáčku podle potřeby a nalijeme ji na uvařené těstoviny. Promícháme a nakonec přidáme nastrouhaný parmezán.