Křehotinky původní kolem r. 1850 ... recept


Křehotinky původní kolem r. 1850 ... recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Křehotinky původní kolem r. 1850 ..., které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Křehotinky původní kolem r. 1850 .... Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Křehotinky původní kolem r. 1850 ... receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Klasické křupavé domácí rohlíky recept

Těsto: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 270 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 10 g soli 5 g cukru 2 lžičky sušeného droždí Na potření: 1 vejce trochu mléka Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy

Podobné recepty jako Klasické křupavé domácí rohlíky

Křehké koláčky bez kynutí, i DIA recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Křehké koláčky bez kynutí, i DIA recept

Suroviny 2 plechy Těsto: 250 g polohrubé mouky 100 g tuku (např. Hera) 12 g čerstvého droždí sladidlo (jako za 2 lžičky cukru) 50 ml mléka 1 žloutek citronová kůra 1 špetka soli Náplně: tvarohová, maková, povidla Na potření: máslo rum moučkový cukr (na obalení) Naše kuchařky právě v prodeji Do obcho

Podobné recepty jako Křehké koláčky bez kynutí, i DIA

Křehotinky  původní recept kolem r. 1850
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Křehotinky původní recept kolem r. 1850

Recept: Křehotinky - původní recept kolem r. 1850 | Tradičnírecepty.cz Další fotografie Křehotinky - původní recept kolem r. 1850 Autor receptu: Maty (520 receptů) Množství: neuvedeno Obtížnost: Středně náročné Příprava: neuvedeno Vaření: 1 hod. Speciální kritéria: neuvedeno (0 hlasů) Ohodnotit rece

Podobné recepty jako Křehotinky původní kolem r. 1850

Křehotinky z Vysočiny
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Křehotinky z Vysočiny

Pracovní postup: Všechny ingredience (kromě oleje) zpracujeme na těsto a to necháme půl hodiny odležet. Pak odleželé těsto rozválíme a nakrájíme rádýlkem na čtverce nebo obdélníky. Každý vykrojený čtverec v prostředku nakrojíme a smažíme na oleji. Po usmažení křehotinky pocukrujeme.

Podobné recepty jako Křehotinky z Vysočiny

Kapr na černo  původní recept kolem r. 1850
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kapr na černo původní recept kolem r. 1850

Pracovní postup: Dej na kuthan cibuli, celer, petržel a mrkev, vše na tenké koláčky nakrájeno, kousek zázvoru, 30 zrnek nového koření, 20 zrnek pepře, několik hřebíčků, dva spárky česneku, kousek citronové kůry na nudličky nakrájené, lot velkých hrozinek neb několik sušených švestek a lot oloupaných

Podobné recepty jako Kapr na černo původní kolem r. 1850

Pumprnikl  původní recept kolem r. 1850
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pumprnikl původní recept kolem r. 1850

Pracovní postup: 3 velká vejce míchej s 17 loty cukru, až se zpění, do toho přidej trochu nového koření, hřebíčku a tlučené skořice, 4 loty zkrájeného citronátu, 8 lotů neoloupaných strouhaných neb nakrájených mandlí a 17 lotů mouky, vše dobře promíchej, naposledy vmíchej 3/4 kventlíku sody a 1 a 1/

Podobné recepty jako Pumprnikl původní kolem r. 1850

Recept: Moravské cukrovinky původní recept kolem r. 1880 ...

Moravské cukrovinky - původní recept kolem r. 1880? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!

Podobné recepty jako Recept: Moravské cukrovinky původní kolem r. 1880 ...

Vánočka  původní recept kolem r. 1850
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vánočka původní recept kolem r. 1850

Vánočka - původní recept kolem r. 1850. Autor receptu: Maty (520 receptů) Množství: neuvedeno. Obtížnost: Středně náročné. Příprava: neuvedeno. Vaření: 1 hod. 40 min. Speciální kritéria: neuvedeno. (0 hlasů) Ohodnotit recept.

Podobné recepty jako Vánočka původní kolem r. 1850

Vanilkové rohlíčky  původní recept kolem r. 1880
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vanilkové rohlíčky původní recept kolem r. 1880

Pracovní postup: Rozdrob 11 dkg dobrého čerstvého másla ve 14 dkg mouky, přidej 6 dkg vanilkového cukru, 6 dkg strouhaných loupaných mandlí, vše dobře na prkně propracuj a nech těsto půl hodiny ve studenu odpočívat. Z těsta tvoř malé rohlíčky, klaď na máslem mazaný plech a nech zvolna do žemlova upé

Podobné recepty jako Vanilkové rohlíčky původní kolem r. 1880

Germknödel rakouský kynutý knedlík s povidly

Postup přípravy Rozdrobené droždí vmíchejte do vlažného mléka, přidejte trochu cukru a nechte na teplém místě asi 15 minut vzejít. Máslo pozvolna rozehřejte a pak v míse promíchejte moukou, vejci, zbylým cukrem, solí a vzešlým kváskem. Vypracujte hladké těsto. Těsto vyválejte do válečku a ten rozkrá

Podobné recepty jako Germknödel rakouský kynutý knedlík s povidly

Slovenské parené buchty – kynuté povidlové knedlíky ...

hladká mouka 250 g. polohrubá mouka 250 g. droždí (čerstvé ) 30 g. plnotučné mléko 300 ml. vejce 2 ks. cukr krupice 40 g. rostlinný olej (na pomazání) 3 lžíce. švestková povidla (kvalitní ) 400 g. ořechy (mleté vlašské či pekanové oříšky na posypání)

Podobné recepty jako Slovenské parené buchty – kynuté povidlové knedlíky ...

Švestková krémová polévka  Krémová kdoulová polévka recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Švestková krémová polévka Krémová kdoulová polévka recept ...

Postup přípravy. Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření. Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící vody už bez koření, ovoce se nám za cca 15 min skoro rozvaří, a když se rozvaří, není to žádné neštěstí, budeš míň mixovat.

Podobné recepty jako Švestková krémová polévka Krémová kdoulová polévka ...

recept internet
recept internet

Retro dezerty: Žloutkové řezy

Podle návodu na obalu uvařte z mléka, vanilkového cukru a pudinku krém, který vyšlehejte dohladka, až zchladne. Pak do něj postupně zašlehejte kousky změklého másla a cukr. Polovinu plátů potřete krémem a zakryjte zbylým plátem/pláty. Sestavu zatižte prkýnkem a dejte na 2 hodiny do ledničky.

Podobné recepty jako Retro dezerty: Žloutkové řezy

Kynuté staročeské řepánky s mletým mákem

Postup přípravy. Do hluboké mísy prosejte mouku, přidejte cukr a sůl. Promíchejte a do důlku rozdrobte droždí, které zalijte vlažným mlékem (ne moc teplým, jinak by těsto nevykynulo – při správné teplotě udržíte v mléce prst). Dejte vzejít na teplé místo.

Podobné recepty jako Kynuté staročeské řepánky s mletým mákem

Hnětynky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hnětynky

Postup přípravy receptu 1 Máslo utřeme se cukrem, postupně přidáme žloutky. Poté vmícháme hladkou mouku, vanilkový cukr a rum. Těsto vyválíme na placku asi 1/2 cm a vykrajujeme z něj formičkami různé tvary. 2 Pečeme v předehřáté troubě do růžova.

Podobné recepty jako Hnětynky

Křehký tvarohový koláč recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Křehký tvarohový koláč recept

Postup přípravy. Do misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, zamícháme, pridame žloutky, mléko a tuk. Vypracujeme v nelepiée těsto. Půlku odkrojime. Větší část těsta vyválíme a přeneseme na plech. Na těsto nalijeme tvarohovou nádivku a ze zbytku těsta vyválíme plát a nakrájíme proužky. Proužky pokl

Podobné recepty jako Křehký tvarohový koláč

Křehké rebarborové koláčky s jahodami

Křehké rebarborové koláčky s jahodami. Reveň kadeřavá, reveň vlnovitá nebo reveň rebarbora je velmi zajímavá lahůdková zelenina, známá jednoduše jako rebarbora. Mnohým z nás tato rostlina připomínající lopuch roste na zahrádce, ale často nás ani nenapadne ji zpracovat, zvlášť když její sezóna trvá j

Podobné recepty jako Křehké rebarborové koláčky s jahodami

Jablečná roláda rychlá stránka 2

Zalijeme piškotovým těstem (ušleháme celá vejce s cukrem, nakonec přidáme prosátou mouku). Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C (horkovzduch) asi 8 minut, až těsto na dotek nelepí. Upečené převrátíme na další plech, stáhneme pečící papír a horkou roládu stočíme, jablky dovnitř. Můžeme pocukrovat přes

Podobné recepty jako Jablečná roláda rychlá stránka 2

Hnětýnky od maminky vykrajované recept

Vykrojené hnětýnky dáme na suchý plech nebo pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě, viz. výše asi 8 minut +-, záleží na vaší troubě. Poznáte to, až bude spodek lehce hnědnout. Dobré je mít 2 plechy a střídat :-) Opatrně sundejte z plechu. Hnětynky můžete zdobit ihned po vychladnutí dle libosti.

Podobné recepty jako Hnětýnky od maminky vykrajované

Chlebánky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chlebánky recept

Postup přípravy. Do pekárny dáme nejdříve vodu, pak sypké a na konec kvasnice. Zapneme program těsto a čekáme. Hotové těsto si dáme na pomoučený vál a tvoříme bochánky, které dáme na plech, lehce nakrojíme a necháme cca 20 min. kynout.

Podobné recepty jako Chlebánky

Kde najít informace



×