Zelenina do polévky recept
Postup přípravy receptu. Očistíme zeleninu a vše nastrouháme a pokrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme veškerou zeleninu a sůl a podlijeme hrnekem vody a dusíme 10 minut. Ještě horkou směsí naplníme sklenice, zavíčkujeme a sterilizujeme 10-15 minut.
Podobné recepty jako Zelenina do polévky
Rajčatová šťáva recept
Na plech s vyšším okrajem naskládáme naplněné sklenice, podlijeme cca 2 cm vody a dáme sterilovat do předehřáté trouby na 3/4 výkon (mám plynovou) na 20 minut. Chladné uložíme na tmavé a chladnější místo. Takto připravenou šťávu můžeme použít na polévku a omáčku. Po naředění a dochucení dle svých ch
Podobné recepty jako Rajčatová šťáva
Zavařené jídlo na dovolenou
Postup přípravy receptu. 1. Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné. 2.
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Zavařené maso na dovolenou
Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být. Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C.
Podobné recepty jako Zavařené maso na dovolenou
Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období recept ...
Kyselost a sladkost cuketového zelí si každý může upravit dle vlastní chuti. Já dávám méně, protože tuto směs používám i pod maso a do polévky. Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlík
Podobné recepty jako Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období ...
Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu recept
Postup přípravy receptu. Fazolové lusky nakrájíme na kousky, vložíme do vařící vody a zhruba 4 minuty povaříme. Můžeme povařit i celé lusky a pak nakrájet. Scedíme, vložíme do sklenic, přidáme kopr nebo špetku tymiánu, zalijeme nálevem a sterilujeme. Sklenice o obsahu 3 dl 25 minut při 85°C.
Podobné recepty jako Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou
1. Kuřecí plátek nakrájím na kostičky a opeču na pánvičce na sucho. Až maso zbělá, přidám maggi boloňskou omáčku a nechám asi 10 minut dusit pod pokličkou. 2. Gnocchi vhodím do neosolené vroucí vody a vařím 2-3 minuty, než vyplavou na hladinu. 3. Scedím, zaleju připravenou omáčkou s masem a podávám.
Podobné recepty jako Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou