Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
4 sklenice po 650 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 4 001 kJ / 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,40 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 83,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,06 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlíky, přidám 300 ml vařící vody, dám 2-3 velké sklenky a uzavřu poklicí. Od doby varu vařím 5 minut a vypínám. Víčka mě vždy chytí dobře a ještě se mi nikdy žádná “zavařenina“ nepokazila.
Dužinu se semínky z cukety nevyhazujeme. Můžeme je dát s různou zeleninou do hrnce a uvařit polévku. Po změknutí zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme a dochutíme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2022 22:03
26. 7. 2022 17:35
24. 7. 2022 10:35
16. 2. 2022 20:56
12. 2. 2022 15:45
15. 10. 2020 11:29
13. 10. 2020 18:03
Do jedné dávky jsem nastrouhala na jemno červenou řepu a mám tím pádem i zelí červené.
10. 9. 2019 20:17
8. 9. 2019 17:21
14. 9. 2016 19:45
14. 9. 2016 16:19
13. 9. 2015 17:51
12. 9. 2015 20:46
S těmi bramboráčky to vypadá báječně,mňamManžel je schopen sníst u televize celý obsah sklenky cuketzelí jen tak,na chuť
11. 9. 2015 13:16
11. 9. 2014 18:01
Věřím,že se Ti zelí nepokazíMě,pokud se mi podaří nějakou tu sklenici schovat,tak takto zhotovené zelí vydrží do srpna dalšího rokuJeště se mi nestalo,že by zakvasilo,nebo chytlo plíseň
Ale náhoda je blbec,to je faktStačí přistrouhat trošku"otlučenější"část cukety a je zaděláno
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 10 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 10 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 3 hodinami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 3 hodinami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 4 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 4 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 5 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 5 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 6 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 6 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 7 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketové zelí je výbornou a rychlou alternativou klasického zelí. Jak ho připravit a jak ho zavařit na zimu
Při velké úrodě přemýšlíme, co s množstvím cuket. Je několik možností, jak je dlouhodobě uchovat
Čím se liší přerostlé starší cukety od těch mladých? Jejich zpracování zabere více času, ale i pro ně máme dobré využití
Další recepty
Tématické fráze: cuketové zelí cuketové zelí zavařování zavařování cuketového zelí zavařování cuket jak zavarit cuketove zeli zavarujeme cuketu cuketove zeli sterilovane zavařujeme cuketové zeli cuketové zelí zavařit zavařování cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařování zelí z cukety co z cukety na zimu zavarena cuketa jako zeli cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařujeme zavařená cuketa zeli z cukety zavařování cukety jako zelí cuketové zelí s dekem
Suroviny: cuketa, cibule, ocet, deko, cukr, kmín celý
Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
36 názorů