Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném ...
Před naložením husy do láku nejdříve najdeme vhodný, nejlépe nerezový hrnec, do kterého zkusíme požit husu tak, aby nad ní bylo ještě kousek volného místa. Poté husu odložíme do lednice a do hrnce dáme vodu. Uvedeme k varu, přidáme rozmarýn a sůl, necháme 3 minuty vařit, promícháme a dáme vychladit.
Podobné recepty jako Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném ...
Kysané zelí ze sudu recept
Sud zavřeme, do žlábku nalijeme převařenou vodu. První týden nechávám v místnosti s 15-20°C, pak přendám do sklepa, kde si krásně kvasí až do jara (jedlé je asi po měsíci). Průběžně kontrolujeme, zda je ve žlábku voda a zda není horní zelí suché, v případě potřeby do obou doléváme převařenou vystydl
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Červená řepa sterilovaná
Ingredience na nálev dáme do většího hrnce a svaříme. Semínka fenyklu je dobré nechat v plátěném pytlíčku, aroma v nálevu zůstane a semínka pak nemusíme lovit. 3. Oloupanou řepu pokrájíme na hranolky nebo kostičky, které dáváme do čistých a suchých sklenic. Pokud máme řepu velkou jako pingpongové mí
Podobné recepty jako Červená řepa sterilovaná
Dušené hlávkové zelí
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na mírném ohni cca 10 - 20 minut. Doba dušení záleží na tloušťce nudliček a na tom, zda jsme použili zelí rané či pozdní, takže se nebudeme řídit časem v
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušené kysané zelí recept
Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Na ni vs
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Nakládané zelí do klasického sudu recept
Jsme zvyklí ještě zelí napřed přikrýt plachetkou a teprve pak prkénka a šutr. Při každém odebírání zelí vše dobře omyjeme a opláchneme. Máme ale hrnce s tzv. vodním víkem. Babička když tlačila zelí do klasického dřevěného sudu, tak se vždy vrchní cca 1 cm vrstva měkkého zelí odebrala a dala pryč. Šl
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Vepřový guláš
Vepřový guláš se zahušťuje nejlépe brambory, a to do rozvaření nebo cibulí které je stejně jako masa a nechá se opéct před přidáním masa na oleji nebo slanině zezlátnout. Po vytažení masa (guláš se táhne ne dusí) je tak měkká že se mícháním sama rozmělní na kaši. Takže: paprika čerstvá a jakákoli (n
Podobné recepty jako Vepřový guláš