Živáňská pečeně recept
Připravujeme z trojího druhu masa, dle chuti. Den před přípravou necháme naložit v oleji, pepři a pálivé paprice. Druhý den maso napícháváme na špejli, střídavě druhy masa, cibuli, slaninu, brambor, osolíme a vložíme na otáčivý gril, kde opékáme dle velikosti masa, pečeme 1-1 1/2 hod.
Podobné recepty jako Živáňská pečeně
Bigos recept
Do vroucího zelí přidáváme alespoň dva druhy syrového, jen trochu osmahlého masa, vhodného na dušení, po nějakých 20 až 25 dkg. Odborná literatura (Kuchnia polska, PWE, Warszawa 1979) jmenuje na prvém místě telecí a vepřové. Místo telecího lze dát i hovězí na guláš nebo naopak zvěřinu, skopové, kozí
Podobné recepty jako Bigos
Lulja kabab
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Potom přidáme nadrobno nakrájené natě cibulky, koriandru, petrželky a bazalky, pepř, sůl, tuk nebo vejce a hmotu dobře propracujeme. Následně směs na dvacet minut uložíme do chladničky. Mleté maso napichujeme na rožeň ve tvaru válečků.
Podobné recepty jako Lulja kabab
Suvlaki řecký špíz
Skopové maso (nebo tedy vepřové když není skopové) nakrájíme na kostičky, okořeníme pepřem, solí a oregánem, napícháme postupně na špejle (tak vytvoříme špízy) a osmažíme na olivovém oleji. Během smažení pokapeme citronovou šťávou.
Podobné recepty jako Suvlaki řecký špíz
Uzbecký plov
Používají se do něj dva druhy koření, které u nás není příliš obvyklé, a to 1) kuličky dřišťálu (barbaris), které maj kyselou chuť a které se mohou s klidem vynechat, a 2) římský kmín (cuminum cyminum, též zira nebo indonésky djintan), který se dá koupit v orientálních obchodech, ale i v lepších sam
Podobné recepty jako Uzbecký plov
Kaftedakia
Maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, máslo, pepř, dobromysl, mátu, vejce, veku namočenou ve víně a mouku dobře promícháme a osolíme. Ze směsi tvoříme kuličky, které smažíme na oleji. Podáváme s vařenými brambory.
Podobné recepty jako Kaftedakia
Ázerbájdžánské kutaby s masem
g hovězí maso nebo skopové. 1 ks cibule 20 g granátové jablko ... Maso umeleme s cibulí, přidáme pepř, sůl, granátové jablko a důkladně vše promícháme. ... U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Podporuje trávení, zklidňuje žaludek a zabraňuje průjmům.
Podobné recepty jako Ázerbájdžánské kutaby s masem
Marinovane, pomalu pecene jehneci recept
Takto pripravenou marinadou ze vsech stran potreme maso, vlozime do lednice a nechame 24 hodin marinovat. Po uplynuti doby vlozime maso (i s veskerou marinadou) do nadoby na peceni, podlijeme trochou vody a prikryte peceme 4 hodiny pri 140 stupnich (horni a dolni ohrev). Pote odkryjeme a jeste 1/2 -
Podobné recepty jako Marinovane, pomalu pecene jehneci
Špenátovo-žampionové kostky recept
Na jednu cast natrieme polovicu plnky, prilozime druhy plat piskoty. Natrieme druhu polovicu plnky a prikryjeme tretim platom piskoty. Odlozime do chladnicky, najlepsie cez noc, ale stacia aj dve - tri hodiny. ... Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě . Špagety se špenátovo - smetanovou omáčkou
Podobné recepty jako Špenátovo-žampionové kostky
Vyzkoušené recepty ty, o kterých se diskutuje Recepty ...
Maso nakrájíme na kostky a mírně osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oba druhy papriky.
Podobné recepty jako Vyzkoušenéy ty, o kterých se diskutuje Recepty ...
Indická kuchyně jehněčí Rogan Josh (jehněčí curry na másle a ...
Tématické fráze: indické kari recept jehněčí rogan još rogan džoš indické recepty z jehněčího recepty indická kuchyně skopové změkčovadlo masa indická kuchyně top recepty indicke jehneci kostky masala recept naložení jehněčího masa rogan změkčovadlo na maso indické curry kuřecí rogan josh - recept r
Podobné recepty jako Indická kuchyně jehněčí Rogan Josh (jehněčí curry na másle a ...
Klasický ruský boršč recept
Jinak bych se rád zeptal koho chcete krmit tím množsrvím červené řepy? Jinak vývar se dělá z hovězího masa a morkových kostí, které se vaří velmi pomalu několik hodin. Znám ukrajinský boršč, kde jsou tři druhy masa-hovězí, vepřové a skopové, které mu dávají tu praviu chuť.
Podobné recepty jako Klasický ruský boršč
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené) recept
Tématické fráze: irské vepřové stew stew recept zvěřinové recepty irské dušené maso typické irské jídlo irské dušené hovězí irská hovězí kližka recept stew vepřové stew irske jidlo kuřecí stew irske veprove maso recepty irské skopové recepty ze zveriny irské hovězí stew hovězí stew recept na stew ir
Podobné recepty jako Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Rumunský guláš ze tří druhů masa
Omyté maso nakrájet na přiměřeně velké kostky, jednotlivé druhy masa nemíchat. Cibuli nakrájet nadrobno a na oleji osmahnout dozlatova. Do vody vhodit masox a nechat přejít varem, aby se rozpustil. K cibuli přidat nakrájené skopové, opéct ze všech stran, zalít 150 ml vývaru a dusit 15 minut. Ke skop
Podobné recepty jako Rumunský guláš ze tří druhů masa