Mánkova pomazánka z kapřích jiker recept
Není problém udělat z poloviční dávky. Na foto jsou jikry ze dvou jikrnaček. Bylo jich mírně nad kilo. Já měl a ještě mám jiker i mlíčí dost. Zpracovávám známým ryby, tak mi vnitřnosti a hlavy nechají. Před 3 týdny jsme s kamarády udili. Dovezli si ryby z výlovů, měl jsem plnou vanu a práce nad hlav
Podobné recepty jako Mánkova pomazánka z kapřích jiker
Herinkový salát recept
Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče a sardinkami nakrájíme nadrobno. Kyselé okurky a zeleninu ze zavináče také drobně nakrájíme, cibuli nastrouháme.
Podobné recepty jako Herinkový salát
Rybí polévka
300 g kapřích vnitřností (mlíčí nebo jikry, nebo obojí) mletý černý pepř ... přidáme do ní připravené kapří vnitřnosti, hotovou jíšku, podle chuti dosolíme a opepříme a povaříme ještě 5 až 10 minut. Podáváme s miskou houskových krutonů. ... Salát s polníčkem, rajčaty a mozzarellou video recept.
Podobné recepty jako Rybí polévka
Krémová polévka z kapra
Krémová polévka z kapra je lahodná smetanová štědrovečerní polévka. Můžeme ji uvařit místo klasické rybí polévky a všem bude určitě chutnat. Z kapřích hlav odstraníme oči a žábry a důkladně je omyjeme.
Podobné recepty jako Krémová polévka z kapra
Rybí salát z kapra recept
Recept na salát z kapřích filetů. 3,9. ... Pro lepší chuť přidávám do salátu 1 chilli papričku. Rybí salát z kapra necháme v lednici proležet alespoň týden, nejlepší je po 14 dnech. Rybí salát z kapra podáváme s pečivem a zapíjíme pivem. reklama. Poznámka k receptu. Uložit poznámku.
Podobné recepty jako Rybí salát z kapra
Pajšl plíčky na smetaně
Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek, lžičku octa a zeleninu, kterou vyndám po jejím změknutí.
Podobné recepty jako Pajšl plíčky na smetaně
Polévka z kapra
Potom přidáme vnitřnosti pokrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou. Polévku zcedíme, do vývaru vložíme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme. ... Salát z červené řepy s hruškou. Játrové knedlíčky.
Podobné recepty jako Polévka z kapra
Salát z jiker recept
Salát z jiker dochutíme citronovou šťávou, solí, petrželkou a pár kapkami bílého vína. Fajnšmekři můžou přidat i pár oliv nakrájených na plátky. Salát z jiker servírujeme na listu hlávkového salátu a zdobíme měsíčkem citronu s malým kopečkem neslazené ušlehané šlehačky a snítkou petrželky nebo cibul
Podobné recepty jako Salát z jiker
Štědrovečerní klasika-polévka
Množství surovin přizpůsobíme tomu, kolik máme rybích hlav a vnitřností. Čím více, tím lépe a máslem výjimečně šetřit také nemusíme.
Podobné recepty jako Štědrovečerní klasika-polévka
Rybí polévka III.
Maso z uvařených hlav pečlivě obereme a nakrájíme, stejně nakrájíme i vnitřnosti a vše opět vložíme do polévky. Zalijeme sladkou smetanou, ochutíme solí, muškátovým květem nebo strouhaným zázvorem.
Podobné recepty jako Rybí polévka III.
Vepřové ledvinky po maďarsku
Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně osušíme a nakrájíme příčně na plátky.
Podobné recepty jako Vepřové ledvinky po maďarsku
Salát z olihní recept
Z olihní vytáhneme hlavy a chapadla, odstraníme vnitřnosti. Hlavy oddělíme od chapadel a vyhodíme. Ze středu chapadel odstraníme zobák. Z těl vytáhneme tenké, průsvitné žábry. Těla opláchneme tekoucí studenou vodou a prsty z nich odstraníme tenkou šedou blanku. Nakrájíme je na kousky silné asi 1 cm.
Podobné recepty jako Salát z olihní
Maminčin pajšl
Vnitřnosti dobře omyjeme a zasyrova rozkrájíme s výjimkou jazyka. Na másle osmažíme cibulku, přidáme vnitřnosti, celý rozkrájený citrón (případně také kousek kůry) a dusíme do měkka. Jazyk mezitím uvaříme, schladíme studenou vodou, stáhneme a nakrájíme.
Podobné recepty jako Maminčin pajšl
Játra na kyselo
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme, přidáme na plátky nakrájený česnek, podlijeme vodou podle potřeby a necháme dusit do měkka.
Podobné recepty jako Játra na kyselo
Rybí zelňačka
Do mírně osolené vody dám zvlášť vařit mlíčí a zvlášť obrané maso z kapřích hlav. Ve větším hrnci roztopím 2 lžíce sádla, přidám cibuli, osmahnu, zasypu 2-3 lžícemi mouky.
Podobné recepty jako Rybí zelňačka
Žaludkovo-srdíčková omáčka
Trochu jsem si o přípravě omáček z vnitřností četla na jiných stránkách, kde psali, že se má omáčka podlévat vývarem z vnitřností - tak získá tu masovou chuť, kterou se autor tohoto receptu snaží nahradit "chemickými" přípravky.
Podobné recepty jako Žaludkovo-srdíčková omáčka
Drůbeží výpečky
Posvícenské koláče z r. 1900 Bůčkové závitky se zelím Salát z červeného zelí II. Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou Palačinky snů Jablkový koláč se zakysanou smetanou Vepřové na zelenině Bílá polévka z hlívy ústřičné Kuřecí kousky se zakysanou smetanou
Podobné recepty jako Drůbeží výpečky
Pestrá játra
Játra a párky nakrájíme na malé kostky, promícháme s kořením a necháme odležet. Na slanině orestujeme cibuli na to hodíme játra, párky a nakrájené žampiony, pokud máme kápii syrovou, tak i tu.
Podobné recepty jako Pestrá játra
Drůbeží játra rychlá a dobrá
Palačinky s jablky Pomazánka z krabích tyčinek Řez obližprst Rychlá játrová paštika Čočková polévka s uzeným masem Uzené kuře se zelím Pudinkový koláč III.
Podobné recepty jako Drůbeží játra rychlá a dobrá
Salát z grilované zeleniny recept
Salát z grilované zeleniny můžeme lehce zakapat limetkovou šťávou, ale není to nutné. Salát z grilované zeleniny rozdělíme do servírovacích misek a podáváme. Salát lze jíst i studený, avšak teplý je mnohem chutnější.
Podobné recepty jako Salát z grilované zeleniny
Rychlá rybí polévka
1. Naporcujte kapra. Z hlavy odstraňte žábry pomocí kuchyňských nůžek.2. Kapří hlavu a skelet přendejte spolu s očištěnou a na menší kousky nakájenou
Podobné recepty jako Rychlá rybí polévka
Játra s kari jablky
Po osmažení játra vyndáme stranou, do výpeku nasypeme oloupaná, na plátky pokrájená jablka zbavená jádřinců, která během krátkého smažení ochutíme kari kořením, solí a pepřem, zastříkneme vínem a podlijeme troškou vody (jen tolik, aby se nám udělal sos).
Podobné recepty jako Játra s kari jablky
Holoubě s nádivkou
Nakrájíme vnitřnosti-žaludky na drobnější(je tvrdší než ostatní orgány),srdíčka,játra.Rohlík nakrájíme na kostičky(nebo použijeme strouhanku),zalijeme
Podobné recepty jako Holoubě s nádivkou
Andaluzská játra
Chodíte vůbec mezi normální lidi,nebo máte nos nahoru a pokřivený názor na to co je dobré a co ne. Když vezmeme různé kultury tak vnitřnosti vždy byly uznávanější maso jak ten váš kvalitní BŮČEK.
Podobné recepty jako Andaluzská játra
Šašlik podle labužníka
- hranolky, míchaný salát a grilovaná rajčata 7 - pečené brambory se šlehanou zakysanou smetanou (při 40% obsahu tuku má vychlazená prvotřídní kvalitu).
Podobné recepty jako Šašlik podle labužníka
Játra rychle a chutně
Na rozpálenou pánev se lžičkou oleje nasypeme směs z jater, cibule a tymiánu. Opepříme a mírně osolíme dle chuti a smažíme dozlatova za občasného promíchání.
Podobné recepty jako Játra rychle a chutně
srdce na divoko
Srdíčka rozřízneme na polovinu a opláchneme, vložíme do vařící vody s přidáním soli a cibule a 10 minut srdce vaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a každý díl protáhneme proužkem slaniny, jejíž konce smočíme v mléce a pepři.
Podobné recepty jako srdce na divoko
Uzené ryby
Ryby řádně očistit a vykuchat vnitřnosti a žábry. Hlavu necháváme. Potřít solí i uvnitř a nechat odležet v chladnu 2-3 hodiny. Před uzením trochu otřepat sůl.
Podobné recepty jako Uzené ryby
Dušené ledvinky
Já přidávám majoránku. Je aromatická a tak přehluší pachuť ledvinek a je to tedy poživatelné i pro naprosté odpůrce vnitřností. Pro mne a manžela ale je to velmi oblíbená "mňamka" neb máme moc rádi jídla z vnitřností.
Podobné recepty jako Dušené ledvinky
Pečené kuřecí žaludky
Pečeme zakryté a až ke konci, když jsou měkké podle našich představ, dopékáme do barvy. Podléváme vývarem nebo vodou a během pečení občas promícháme.
Podobné recepty jako Pečené kuřecí žaludky
Ragú z kuřecích jater
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a játra krátce opečeme, vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé.
Podobné recepty jako Ragú z kuřecích jater
Játra pana starosty II.
Očištěná játra nakrájíme na nudličky, opečeme na oleji, opepříme a přidáme cibuli. Za stálého míchání orestujeme. Přidáme trochu kari a kečup, podlijeme vodou, vložíme nasekané kapie a dusíme doměkka.
Podobné recepty jako Játra pana starosty II.
Kachní játra na cibulce s hranolkami
Cibule si očistíme, nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji, přidáme odblaněná, umytá a nakrájená játra na kousky, necháme zatáhnout, lehce podlijeme a dusíme do měkka.
Podobné recepty jako Kachní játra na cibulce s hranolkami