Čočkový salát s batáty recept
Čočkový salát s batáty a s dresingem z bílého jogurtu je jídlo nejen pro vegetariány. Také může být přílohou k masům, nebo ho doplňte jen čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 batáty
- 200 g čočky
- 1 jarní cibulka
- 200 g sýra s modrou plísní
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžička hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Batáty oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je na plech vymazaný olejem, okořeníme solí a pepřem. V předehřáté troubě je upečeme do změknutí.
Čočku uvaříme do měkka podle návodu na obalu. Slijeme zbylou vodu a čočku necháme vychladnout. V misce smícháme jogurt, hořčici a špetku pepře. Přidáme ještě nadrobno nakrájenou jarní cibulku a lžíci olivového oleje.
Do velké mísy nasypeme upečené batáty, přidáme čočku a zlehka salát promícháme. Podáváme ho posypaný nadrobeným sýrem a s jogurtovým dresingem.