Vepřový guláš s jarní cibulkou recept
Vepřový guláš s jarní cibulkou bude chutnat s rýží, houskovým knedlíkem nebo s vařenými bramborami. Je jen na vás, jakou přílohu si vyberete.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g vepřové plece
- 3 jarní cibulky
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce pikantního rajčatového protlaku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého černého pepře
- hladká mouka
- sůl
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na kostky. Ve vysoké pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kostky masa a za stálého míchání restujeme 3 minuty. Pak přidáme protlak, špetku soli, špetku pepře, špetku papriky a špetku kmínu. Promícháme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
Během této doby podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, přidáme k němu na kroužky nakrájené jarní cibulky a dusíme ještě 6 minut. Zároveň ve studené vodě rozmícháme trochu hladké mouky a omáčku podle chuti zahustíme. Nakonec dochutíme solí nebo kořením.