Nakládaný hermelín recept
Nakládaný hermelín je pikantní pochoutka, rychlé pohoštění a můžete si ho připravit i nějaký čas předem. Tedy spíš musíte, uležet by se měl nechat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 hermelínů
- 5 stroužků česneku
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 1 feferonka - nemusí být
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžička mleté papriky
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 5kuliček černého pepře
- 1 snítka rozmarýnu
- olivový olej
- sůl
Způsob přípravy
V misce smícháme utřený česnek s hořčicí, mletou paprikou a špetkou soli. Hermelín rozpůlíme , vnitřní část namažeme česnekovou směsí a pak obě poloviny zase slepíme.
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky na proužky. Do uzavíratelné skleněné nádoby pak skládáme střídavě vrstvy cibule papriky a hermelínů až ji naplníme. Přidáme snítku rozmarýnu, nové koření, pepř, bobkové listy a feferonku, naplníme nádobu olejem až po okraj a uzavřeme ji víčkem. Neměl by se tam dostat vzduch.
Uzavřenou nádobu uložíme asi na 10 až 15 dní do chladna a temna. Po této době můžete nakládaný hermelín podávat.