Vepřové nudličky v křenové omáčce recept
Vepřové nudličky v křenové omáčce můžeme podávat s houskovým knedlíkem, nebo s vařenými bramborami. Výborné jsou s bramborovými noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové kýty
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 300 ml smetany na vaření
- máslo
- olivový olej
- ocet
- sůl
- cukr
- hladká mouka
Způsob přípravy
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. V míse je zasypeme lžící mouky, přidáme špetku soli a pepře a promícháme. V kastrole zahřejeme olej a okořeněné nudličky masa na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Pak je podlijeme trochou vody nebo vývaru a maso dusíme do změknutí.
Omáčku necháme téměř vydusit, k masu nyní přidáme křen a smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme zvolna několik minut. Do hotové omáčky přidáme pro zjemnění lžíci másla, podle potřeby ji dochutíme cukrem, solí a octem.