Baklažánová pomazánka recept
Baklažánová pomazánka je skvělá třeba na opečený chleba. Místo hořčice ji také můžete podávat k pečeným nebo grilovaným masům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 baklažány
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- rostlinný olej
- voda
- mořská sůl
- mletý kmín
Způsob přípravy
Baklažány oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci je zalijeme několika lžícemi vody a přidáme špetku mletého kmínu. Vše přivedeme k varu a vaříme zakryté za občasného zamíchání asi 8 minut.
Po ukončení varu necháme vše stát asi 5 minut. Pak přebytečnou vodu slijeme, přidáme 2 lžíce oleje, utřený česnek, 1 lžíci citronové šťávy a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotovou pomazánku podle chuti nakonec osolíme.