Baklažánová pomazánka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Baklažánová pomazánka je skvělá třeba na opečený chleba. Místo hořčice ji také můžete podávat k pečeným nebo grilovaným masům.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 baklažány
  • 1 citron
  • 2 stroužky česneku
  • rostlinný olej
  • voda
  • mořská sůl
  • mletý kmín


Způsob přípravy

Baklažány oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci je zalijeme několika lžícemi vody a přidáme špetku mletého kmínu. Vše přivedeme k varu a vaříme zakryté za občasného zamíchání asi 8 minut.

Po ukončení varu necháme vše stát asi 5 minut. Pak přebytečnou vodu slijeme, přidáme 2 lžíce oleje, utřený česnek, 1 lžíci citronové šťávy a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Hotovou pomazánku podle chuti nakonec osolíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Baklažánová pomazánka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Baklažánová pomazánka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu baklažánová pomazánka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Baklažánová pomazánka

Kde najít informace



×