Pečená krůtí stehna recept
Pečená krůtí stehna servírujte třeba s opečenými bramborami. Výborná budou i s bramborovou kaší a se zeleninovými saláty. Krůtí maso je dietní, jemné a je velmi oblíbené i u nás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 krůtí stehna
- 200 g anglické slaniny
- 4 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- 2 snítky rozmarýnu
- sůl
- mletý barevný pepř
- olivový olej
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Krůtí stehna na několika místech nařízneme. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a krůtí maso jimi prošpikujeme. Ze všech stran stehna potřeme dvěma stroužky utřeného česneku, osolíme a okořeníme pepřem. Nakonec stehna potřeme olivovým olejem.
Do olejem vymazaného pekáče rozložíme na kroužky nakrájenou cibuli, zbylé stroužky česneku, papriku nakrájenou na kolečka, snítky rozmarýnu a navrch položíme připravená krůtí stehna. Lehce vše podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme asi 60 až 90 minut. Během této doby maso podle potřeby podléváme a několikrát ho obrátíme.
Hotová pečená krůtí stehna můžeme hned podávat se zvolenou přílohou.