Pórek zapečený se sýrem recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Pro tento bezmasý pokrm se hodí zejména pórky menší, které mají výraznější chuť, než jejich větší “bratříčci”. Pro zapékání můžeme zvolit i různé druhy sýrů - plísňové, balkánský, fetu, čedar…
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 - 4 menší póry
  • 150 g másla
  • 250 ml smetany na vaření
  • 100 g parmezánu (nebo 150 g jiného tvrdého sýra)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • bílý pepř
  • citronová šťáva


Způsob přípravy

Pórky podélně rozpůlíme, odřízneme kořínky i nejtmavší část a zeleninu pečlivě propláchneme vodou.

V hrnci přivedeme k varu vodu, jemně ji osolíme, přidáme pár kapek citronové šťávy a pórky v ní pět minut povaříme.

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou, jíšku krátce osmahneme, zalijeme studenou smetanou a pečlivě rozmícháme. Poté základ dochutíme solí, bílým pepřem a omáčku za občasného míchání povaříme asi 10 - 15 minut, dokud nezhoustne. Pokud by byla omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou vody.

Troubu předehřejeme na 180°C. Pórek vyskládáme do zapékací misky, přelijeme ho omáčkou, posypeme sýrem a zapečeme. Pokrm je hotový, když sýr získá zlatavý nádech.

Zapečené pórky podáváme s pečivem nebo vařeným bramborem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pórek zapečený se sýrem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pórek zapečený se sýrem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pórek zapečený sýrem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pórek zapečený se sýrem

Kde najít informace



×