Rychlý rebarborový koláč recept
Rychlý rebarborový koláč zvládne upéct i úplný začátečník. Je lehce nakyslý a velmi lahodný.
Ingredience receptu
- 2 hrnky oloupané a nakrájené rebarbory
- těsto:
- 0,5 hrnku rostlinného oleje
- 1 bílý jogurt
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 vejce
- mléko
- drobenka:
- 4 lžíce cukru krupice
- 5 lžic hrubé mouky
- 2 lžíce ztuhlého másla
Způsob přípravy
Rychlý rebarborový koláč zvládne upéct i úplný začátečník. Je lehce nakyslý a velmi lahodný. Ve velké míse dobře smícháme všechny ingredience na těsto. Přidáme trochu mléka, abychom mohli těsto vylít na pekáč, který jsme předtím dobře vymazali tukem. Oloupanou a na drobné kousky nakrájenou rebarboru rozložíme rovnoměrně na celou plochu těsta.
V menší míse si z másla, mouky a cukru rukama připravíme drobenku a tou nyní posypeme celý povrch koláče. V troubě, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů koláč pečeme přibližně 30 minut. Hotový moučník necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme třeba ke kávě.