Toasty s houbami recept
Když se houbařská sezona naplno rozjede, hrají v kuchyni prim recepty z těchto darů lesa. Co ještě z hub vytvořit? Pokud se na houbovou omáčku, rizoto nebo řízky nemůžete už ani podívat, vyzkoušejte houbové toasty! Velmi snadný a přitom chutný recept na svačinu nebo večeři. Toasty s houbami si určitě získají vaše sympatie, protože dobře chutnají a zvládnete je udělat do čtvrt hodiny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g čerstvých lesních hub (příp. žampionů)
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky kmínu
- 1 lžíce čerstvého nebo lžička sušeného tymiánu
- pepř
- sůl
- bílý chléb nebo bageta pokrájené na plátky
- 1 lžíce hladkolisté petrželky
Způsob přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a houby na něm 3 - 4 minuty opékáme.
Když lehce změknou a pustí šťávu, přidáme zbytek másla a kním, prolisovaný česnek a tymián.
Směs promícháme a opékáme tak dlouho, dokud se neodpaří tekutina. Pak ji osolíme a opepříme.
Plátky chleba nasucho opečeme na pánvi a ozdobíme houbami, petrželkou a tymiánem.