Salát s restovanou zeleninou, jogurtem a sýrem recept
Krátké restování a následné dušení kořenové zeleniny dodává salátu aromatickou a nasládlou chuť. Ta je zjemněná jogurtem a dochucená koriandrem a rukolou. Snadné a lahodné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 mrkve,
- 2 petržele,
- hrst čerstvého koriandru,
- 2 hrsti rukoly,
- 1 lžíce sladkého kari koření,
- 1 stroužek česneku,
- 1 malý kelímek bílého jogurtu,
- šťáva z jednoho citrónu,
- 1 mozzarella,
- 200 ml vody,
- olivový olej,
- sůl
Způsob přípravy
Mrkev i petržel oloupeme a nejlépe škrabkou na zeleninu nastrouháme na tenké široké plátky. Připravíme si pánev a zakápneme olivovým olejem. Kořenovou zeleninu restujeme z obou stran maximálně 5 minut. Přidáme koření a česnek a restujeme ještě 1 minutu. Do pánve přilijeme vodu a dusíme, dokud se voda nevyvaří.
Zeleninu dáme do mísy a necháme vychladit. Nasekáme si koriandr, rukolu omyjeme a nakrájíme mozzarellu na malé kousky. Vše přimícháme do misky s kořenovou zeleninou. Promícháme dosolíme a nakonec zalijeme jogurtem a citronovou šťávou. Podáváme s pečeným toustovým chlebem.