Smažené kuře s bramborovou kaší recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Marináda na křupavé a lehce pikantní kuře má jedinou, trochu neobvyklou ingredienci, a tou je podmáslí. Maso stačí naložit alespoň na půl hodiny dopředu. Získá tak výraznější chuť i křehčí strukturu. Podmáslí lze použít také do přílohy, kterou je bramborová kaše.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 8 - 12 kuřecích paliček
  • 4 vejce
  • 2 hrnky strouhanky
  • 3 hrnky podmáslí
  • hladká mouka
  • mletý černý pepř
  • slunečnicový nebo řepkový olej
  • Na kaši:
  • 1 kg brambor
  • 1 hrnek podmáslí
  • 50 g másla
  • sůl


Způsob přípravy

Kuřecí maso naložíme do marinády a necháme v chladu minimálně půl hodiny odležet.

Troubu předehřejeme na 180°C. Brambory oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby byly jejich špičky potopené, vodu osolíme a brambory vaříme doměkka.

Kuřecí paličky vyjmeme z marinády, necháme lehce okapat, osolíme je a postupně obalíme v mouce ochucené mletým pepřem, rozšlehaných vejcích a strouhance.

Do pánve nebo hrnce nalijeme dostatečné množství oleje a paličky v něm dozlatova osmažíme. Po vyjmutí z oleje je přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a ještě je 15 minut zapečeme v troubě.

Vařené brambory scedíme, přidáme máslo, podmáslí, sůl a rozšťoucháme je nebo rozmixujeme.

Hotové paličky podáváme společně s bramborovou kaší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smažené kuře s bramborovou kaší recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu smažené kuře bramborovou kaší .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažené kuře s bramborovou kaší

Kde najít informace



×