Smažené kuře s bramborovou kaší recept
Marináda na křupavé a lehce pikantní kuře má jedinou, trochu neobvyklou ingredienci, a tou je podmáslí. Maso stačí naložit alespoň na půl hodiny dopředu. Získá tak výraznější chuť i křehčí strukturu. Podmáslí lze použít také do přílohy, kterou je bramborová kaše.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 - 12 kuřecích paliček
- 4 vejce
- 2 hrnky strouhanky
- 3 hrnky podmáslí
- hladká mouka
- mletý černý pepř
- slunečnicový nebo řepkový olej
- Na kaši:
- 1 kg brambor
- 1 hrnek podmáslí
- 50 g másla
- sůl
Způsob přípravy
Kuřecí maso naložíme do marinády a necháme v chladu minimálně půl hodiny odležet.
Troubu předehřejeme na 180°C. Brambory oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby byly jejich špičky potopené, vodu osolíme a brambory vaříme doměkka.
Kuřecí paličky vyjmeme z marinády, necháme lehce okapat, osolíme je a postupně obalíme v mouce ochucené mletým pepřem, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Do pánve nebo hrnce nalijeme dostatečné množství oleje a paličky v něm dozlatova osmažíme. Po vyjmutí z oleje je přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a ještě je 15 minut zapečeme v troubě.
Vařené brambory scedíme, přidáme máslo, podmáslí, sůl a rozšťoucháme je nebo rozmixujeme.
Hotové paličky podáváme společně s bramborovou kaší.