Vepřová pečeně na jablkách recept
Vepřová pečeně na jablkách je jemná, delikátní a má nezaměnitelnou chuť. Můžeme ji podávat třeba s houskovými nebo bramborovými knedlíky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1000 g vepřové pečeně
- 5 jablek
- 100 ml červeného vína
- 2 lžíce olivového oleje
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- voda
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso ze všech stran osolíme a opepříme a na pekáči vymazaném olejem ho v předehřáté troubě zprudka opečeme ze všech stran.
Nyní do pekáče nalijeme víno a snížíme teplotu trouby na 170 stupňů. Pečeme dále odkryté dokud se víno nevydusí. Pak přidáme k masu trochu vody, pekáč přiklopíme víkem a pečeme za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka.
Nakonec k masu do pekáče nasypeme oloupaná a nastrouhaná jablka a již jen krátce podusíme.